Luchtige frambozencake

Luchtige frambozencake

Angel food cake wordt deze luchtige cake ook wel genoemd. Omdat de cake alleen maar van eiwit gemaakt wordt, is hij zacht, luchtig en mooi licht van kleur. Lekker fris door de frambozen. Een echte topper is deze luchtige frambozencake, serveer hem als lekkernij bij de koffie of thee of als nagerecht. Ik heb een […]

Amandelcakejes met abrikozen

Amandelcakejes met abrikozen

Zoveel lekker vers fruit in de fruitmand, maar de abrikozen moeten nu toch echt wel gegeten worden. En ik wilde nog een keer een cakeje of muffin maken met amandelmeel. Zo zijn deze amandelcakejes met abrikozen ontstaan. Lekker als verwenontbijt of tussendoortje met een kop koffie of thee. Deze cakejes kan je natuurlijk ook maken […]

Eton Mess met perziken

Eton Mess met perziken

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje en bestaat uit slagroom met daarin verbrokkelde meringue en verse aardbeien. Eton Mess kan je op vele manieren bereiden bijvoorbeeld met slagroom, mascarpone en/of yoghurt of een mengsel daarvan. Je kunt diverse soorten zomer of winter fruit ervoor gebruiken. Deze keer is het een heerlijke Eton Mess met […]

Rabarber amandelcake

Rabarber amandelcake

Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]

Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop

Dit nagerecht tomaatjes in honing met yoghurtgranité en basilicumsiroop is een recept van Angélique Schmeinck. Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien heet haar recept. Toen ik het voorbij zag komen, leek mij dit gelijk een bijzonder recept en dat is het ook. Niet te zoet nagerecht, met de heerlijke smaken van de honing en basilicum….een soort […]

Lavendelkoekjes

Lavendelkoekjes

Ik mocht van Van Beekum Specerijen een pot lavendel ontvangen. Maar ja wat ga je ermee doen. Ik zie zo vaak recepten met lavendel voorbij komen en vraag me dan af of ik de lavendel uit de tuin hiervoor kan gebruiken. Maar nu heb ik een pot gedroogde lavendel. Mijn eerste gedachte was lavendelkoekjes maken. […]

Twee kleuren brownie met verse vijgen

De topping van deze Twee kleuren brownie met verse vijgen is verse roomkaas. Hierdoor ontstaan twee kleuren in deze brownie. Je kunt in plaats van vijgen ook ander fruit van het seizoen gebruiken zoals pruimen, peren, etc. Dit is de lekkerste en meest smeuïge brownie die je ooit zult eten! Deze Chocoladetaart met stoofpeertjes is […]

Stracciatella ijs

Het belooft een mooi weekend te worden… tijd voor heerlijk zelfgemaakt ijs. Dit is een hele simpele manier om het lekkere stracciatella ijs zelf te maken. Het bijzondere aan dit ijs is de combinatie van texturen: de romigheid van het ijs en de knapperigheid van de chocolade. Dit stracciatella ijs of gelato is zo’n eenvoudig […]

Chocoladetaart zonder bloem

Chocoladetaart zonder bloem

Deze Chocoladetaart zonder bloem is een feestelijke taart. Ik heb amandelmeel in de plaats van bakmeel gebruikt. Daarom is deze taart glutenvrij, erg fijn als je hiervoor allergisch of gevoelig bent. Het is een echte guilty pleasure, een heerlijke smeuïge taart. Wie wil dat nou niet?   Bakken maar   Zoals jullie misschien al eens […]

Chocolade tahin truffels met kokos

Chocolade tahin truffels met kokos

Een lekkere snack voor de lekkere trek. Niet helemaal verantwoord door de bruine suiker die erin zit, maar wel superlekker. Vervang de suiker eventueel door een ‘verantwoord’ zoetmiddelen. Ben je gek op tahin en op kokos, dan is dit een receptje voor jou! Verwen je zoete trek met deze onweerstaanbaar rijke en fluweelzachte chocolade tahin […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden