Chowder vissoep

Chowder vissoep

Deze chowder vissoep oftewel clam chowder is een recept wat oorspronkelijk uit New England in Amerika komt. Het is een soort stoofpot gemaakt van visbouillon, melk of room, welke gebonden wordt met verkruimelde crackers of een roux. Daarin natuurlijk diverse soorten vis, schaal en schelpdieren. De New England clam chowder wordt gemaakt van schelpdieren en […]

Zomerse salade met burrata

Met deze Zomerse salade met burrata tover je de zon op je bord. Neem de groenten van het seizoen en lekkere verse kruiden. Heerlijke salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue, als lunch of als avondmaaltijd met een lekker stokbroodje erbij.   Burrata   Dit is een hele bijzondere kaas, het is een mozzarella bol gevuld […]

Pêche Melba overnight oats

Pêche Melba overnight oats

Ik wil alleen nog maar recepten op de blog plaatsen die er helemaal nog niet op staan. Maar ja er staan al wel een paar overnight oats recepten op de site. Maar deze Pêche Melba overnight oats is zo lekker, die wilde ik jullie niet onthouden. Een romige havermout met een heerlijke topping van perzik […]

Groene quinoa voorjaars bowl

Groene quinoa voorjaars bowl

Ik ben niet zo’n fan van quinoa, dat komt door de structuur. Heb regelmatig gehad dat er een korreltje verkeerd in mijn keel viel en daarom eet ik het niet meer. Ik heb dat ook met couscous, daarom neem ik altijd parelcouscous. Dat vind ik weer ontzettend lekker. Maar toen er in de Flevour foodbox […]

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Frittata met groene asperges en geitenkaas

Het houdt maar niet op met de aspergerecepten, maar ja ik ben er ook gek op. Ook ben ik gek op geitenkaas en daarom heb ik deze twee gecombineerd in een heerlijke Frittata met groene asperges en geitenkaas. Omdat ik ook nog verse dille in huis had, heb ik dat door de omelet gemengd en […]

Kipsalade met ras-el-hanout

Kipsalade met ras-el-hanout

Wat doe je met restjes gebraden kippenvlees….je maakt er een lekkere salade van. Deze kipsalade met ras-el-hanout noem ik een Marokkaanse kipsalade. Slaat misschien nergens op, maar door de specerijen en de zachte gedroogde abrikozen erin heb je de smaken van Noord-Afrika te pakken. Deze salade is lekker op een boterham, maar ook op een […]

Kipsalade met asperges en krieltjes

Kipsalade met asperges en krieltjes

Manlief had boodschappen gedaan voor mij op de markt en kwam met een gegrild kippetje thuis. Ze roken zo lekker, zei hij. Natuurlijk is zo’n kip lekker om zo te eten, maar ik had andere plannen ermee. Had namelijk nog krieltjes en groene asperges liggen, het is dus een kipsalade met asperges en krieltjes geworden. […]

Makkelijk volkoren bagels

Makkelijk volkoren bagels

Ik doe weer mee aan die leuke receptenswap oftewel de grote swiepswoepswap van die lieve Mandy van Mandyandmore. Deze keer ben ik gekoppeld aan Nicole van Cookies & Carrot Sticks . Ik heb haar recept Snelle bagels gekozen en noem ze Makkelijke volkoren bagels. Ik had namelijk nog een groot pak volkoren meel liggen uit […]

Plaattaart met bietjes en forel

En weer een leuke receptenswap. Deze keer met Luuk van Luuks Kitchen. Mijn oog viel gelijk op de kleurrijke Plaattaart met rode biet, makreel en ricotta van Luuk. Ik heb er natuurlijk een kleine twist eraan gegeven, het is een Plaattaart met bietjes en forel geworden. Met heerlijke biologische rode bietjes uit ons eigen dorp. […]

Tomatensalade met warme knoflookdressing

Ik zag mooi gekleurde tomaten bij mijn groenteboer liggen en heb die toen onmiddellijk gekocht. Ik had een bepaalde tomatensalade van chef Tom Kerridge in mijn hoofd om te maken. Toen ik de salade wilde maken, had ik het bepalende ingrediënt voor deze salade niet in huis. Dan maar iets anders verzinnen. Het is deze […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden