Lassi is een traditionele yoghurtdrank oorspronkelijk afkomstig uit India en Pakistan. Een lekker verkoelend drankje. Mango’s in het seizoen en wat kun je het beste bedenken om de hitte te verslaan? Het moet onmiskenbaar Mango Lassi met kardemom zijn. Een rustgevend drankje gemaakt van zeer rijpe zoete mango’s, yoghurt, beetje melk en een vleugje kardemom. […]
Granita’s zijn gemakkelijk te maken en je hebt er geen speciale apparaten zoals een ijsmachine voor nodig. Deze kiwigranita met munt is verfrissend en boordevol kiwismaak. Dit eenvoudige recept heeft slechts een paar ingrediënten nodig: verse kiwi’s, suiker, limoen en verse munt. Is er iets verfrissender op een warme dag dan een ijskoud, bevroren […]
In plaats van de stoofpeertjes als bijgerecht bij een hoofdgerecht te serveren, kan je er ook een heerlijk dessert van maken. Deze stoofpeertjes met mascarponemousse zijn een mooi en gemakkelijk dessert. Voor gepocheerde peren zijn er geen speciale vaardigheden, pannen of ingrediënten vereist, alleen fruit, wijn en warme specerijen! Bovendien smaken ze de volgende dag […]
Niet moeilijk te maken, maar wel een spectaculair dessert is deze zalige kersen semifreddo met witte chocolade. Het is volop zomer hier, waar we momenteel genieten van barbecues, strandwandelingen en natuurlijk ijs. Ik ben nogal een liefhebber van semifreddo’s, het halfbevroren Italiaans dessert dat naar ijs smaakt, hoewel de textuur niet zo compact is. En […]
Als je eens wilt uitpakken na een diner, maak dan deze zalige kersen cheesecake. Deze no bake cheesecake is zo’n eenvoudig en geweldig dessert. De combinatie van een koekjeskorst met de romige cheesecake-vulling en vervolgens gegarneerd met de kersen maakt dit klassieke dessert onweerstaanbaar. Deze cheesecake is de perfecte manier om zoveel speciale gelegenheden en […]
Tussen al het zomerfruit verschijnen eind juni de kersen. Tijd om deze te gebruiken in dit dessert.
Een beetje zoet en een beetje pittig, deze gekruide gekonfijte kumquats worden gestoofd in een sinaasappellikeur met kaneelstokje, steranijs, sinaasappelrasp en sinaasappelbloesemwater. Het vereist ongeveer 40 minuten actieve tijd en het zal alles naar een hoger niveau tillen, van toast tot yoghurt tot ijs! Ik beloof! Ik heb Griekse yoghurt met gekonfijte kumquats geprobeerd en […]