Chocolade banaan muffins

Chocolade banaan muffins

Gebruik voor deze Chocolade banaan muffins superrijpe bananen, zodat de muffins lekker zoet worden hierdoor. Je kunt in plaats van volkoren tarwebloem ook glutenvrij bakmeel gebruiken. Ik heb agavesiroop gebruikt, maar je kunt ook honing gebruiken voor deze muffins. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek.   Probeer ook eens deze Chocolade Chai […]

Wortelsmoothie met sinaasappel en gember

Wortelsmoothie met sinaasappel en gember

Bedenk wel van tevoren dat je deze smoothie wilt maken, de bananen moeten even geschild en in stukken in de vriezer gelegd worden voor een lekker koud resultaat. Deze wortelsmoothie met sinaasappel en gember is een goede kickstart van jouw dag. Deze wortelsmoothie met sinaasappel en gember is mijn nieuwste smoothie die je moet proberen. […]

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters zijn in olie gebakken platte koekjes gemaakt van een beslag bestaande uit eieren en bloem met daarin groente, vis of vlees. Je kunt hiervoor van alles gebruiken zoals bijvoorbeeld maïs (maïskoekjes of fritters) vis zoals de bekende fishcakes of zelfs vruchten zoals appel (appelbeignets). Bak ze in een koekenpan in een laag hete zonnebloemolie. […]

Gevulde mini cheeseburgers

Gevulde mini cheeseburgers

Ik zag die schattige Babybel mini kaasjes in de aanbieding en zo ontstond het idee om hamburgers hiermee te vullen. Maar toen dacht ik….hoe leuk zou het zijn om mini burgertjes te maken en die te vullen met zo’n kaasje. Het is even een werkje om de gevulde mini cheeseburgers in elkaar te flansen, maar […]

Spritzer met meloenbolletjes

Spritzer met meloenbolletjes

Spritzer wordt veel in Amerika gedronken. Het is een combinatie van witte wijn aangelengd met sodawater of sprite. Oorspronkelijk komt dit drankje uit de Duits sprekende landen en wordt het nog steeds veel gedronken in centraal Europese landen. Ik heb deze keer een Spritzer met meloenbolletjes gemaakt. Het is een perfecte dorstlesser op warme dagen, […]

Patatje chili gehakt

Patatje chili gehakt

In Amerika kennen ze het gerecht chili cheese fries waarmee zij nog een stapje verder gaan dan ons patatje oorlog. Het is patat afgetopt met een laag chili (gehakt met een pittige tomatensaus) en een laag geraspte kaas erover. Ik heb er met dit patatje chili gehakt, mijn verse hiervan gemaakt. Mega zondig natuurlijk, maar […]

Stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven

Stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven

Dit stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven is een echt stoer mannengerecht. Lekker veel barbecuesaus erdoor, daar houden ze wel van! Je kunt hiervoor een stokbrood of ciabatta voor gebruiken. Ik heb kippenvlees gebruikt wat ik nog over had van een gebraden kip. Dit is een mooie manier om de restjes kip […]

Brownies gemaakt van zwarte bonen

Brownies gemaakt van zwarte bonen

De eerste keer dat ik een recept voorbij zag komen van brownies gemaakt van zwarte bonen dacht ik gatver, dat lijkt mij niet lekker. Maar ja mijn nieuwsgierigheid was toch gewekt. Laat ik het dan maar eens proberen! Ik had nog een blik zwarte bonen staan en cacao en chocolade heb ik altijd wel in […]

Havermout chocoladebowl

Havermout chocoladebowl

Ik ben gek op overnight oats oftewel havermout. Je bent maar 5 minuten bezig met de bereiding ervan, laat het een nachtje in de koelkast staan en ’s morgens staat je ontbijtje klaar. Deze Havermout chocoladebowl is zo’n heerlijk, gezond en romig ontbijt gemaakt van melk (soja-, amandel of andere soort melk), pindakaas, havermout en […]

Pindakaaskoeken met chocolade

Pindakaaskoeken met chocolade

Voor deze pindakaaskoeken met chocolade heb ik Mister Kitchen’s pindakaas kokos maple gebruikt. Omdat deze pindakaas iets dunner (minder stevig) is dan een ander soort pindakaas, heb ik iets meer bloem gebruikt. Als je ‘gewone’ pindakaas gebruikt, kan je iets minder (165 gram) bakmeel gebruiken.   En ik heb nog een recept voor je voor […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden