Tomahawk uit de oven

Tomahawk uit de oven

Ik mocht twee bijzondere stukken vlees ontvangen van Beef & Steak. Namelijk een Brisket en een Tomahawk steak. Ik noem het bijzondere stukken vlees, omdat je deze niet zomaar bij jouw slager ziet liggen. De Brisket gaat Roderick bereiden op zijn speciale BBQ / Smoker en met de Tomahawk ging ik aan de slag. Nou […]

Klassieke Amerikaanse pompoentaart

Klassieke Amerikaanse pompoentaart

Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren we hier de Amerikaanse feestdagen. Zo ook Thanksgiving (4e donderdag in november). Al jaren vraagt hij mij om een pumpkin pie te maken, nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een klassieke Amerikaanse pompoentaart geworden.   Bedenk wel van te voren dat je deze […]

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Vind je de kleur van deze paarse zoete aardappel en rode koolsoep niet prachtig? De kleur van de aardappelen zijn al zo mooi, donkerpaars …. heel bijzonder. De herfst is nu echt aangebroken en dit is de tijd voor hartverwarmende soepjes. En dit is er zeker een.   De paarse zoete aardappel is een exclusieve […]

Eendenborst met vijgen, pompoentagliatelle en paddenstoelen

Eendenborst met vijgen, pompoentagliatelle en paddenstoelen

Als je eens wilt uitpakken met een feestelijk etentje of het Kerstdiner thuis, maak dan deze eendenborst met vijgen, pompoentagliatelle en paddenstoelen. Natuurlijk kan je er pompoenblokjes of pompoenpuree bij serveren. Maar ik vond de pompoen op deze manier geserveerd wel leuk op het bord staan. Doe wat voor jou het makkelijkste is. Gebruik zachte vijgen […]

Gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren

Gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren

Deze gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren is een variant op het eiergerecht de Shakshuka. Hiervan vind je nog meer variaties op mijn site. Met slechts een paar ingrediënten flans je een heerlijk vegetarisch gerecht in elkaar. Ik heb koningsboleten, shiitake, oesterzwammen en shimeji paddenstoelen gebruikt. Omdat het herfst is, zijn deze nu volop verkrijgbaar […]

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Zeg je herfst dan zeg je pompoenen. En de topper van Starbucks in deze tijd is toch wel de Pumpkin spice latte. Dit drankje is super populair in Amerika en nu dus ook daarbuiten. In Amerika kan je pompoenpuree kant-en-klaar in blik krijgen, ik heb het hier nog nooit gezien. En dat is misschien maar […]

Vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal

Vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal

Deze vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal is een heel klassiek recept, echt retro. Gebruik voor de quenelles bijvoorbeeld verse kabeljauw of een andere witvis. Vis uit de vriezer gaat mislukken, dit wordt te nat. Als je helemaal professioneel wilt doen, haal de gemalen vis dan door een zeef voor een heel mooi […]

Zelf beurre blanc maken

Zelf beurre blanc maken

Beurre blanc, oftewel witte botersaus, is een klassieke Franse saus. Deze saus serveer je bij vis, vlees of groenten. Het hoofdbestanddeel is dus boter, gebruik wel echte roomboter en geen margarine! In plaats van witte wijn kan je ook een azijn of bouillon gebruiken of zelfs een combinatie hiervan. Zelf beurre blanc maken is even […]

Salade met koolrabi, rammenas en gerookte eendenborst

Salade met koolrabi, rammenas en gerookte eendenborst

Ziet dit er niet feestelijk uit? Echt een salade om als voorgerecht te serveren tijdens een dinertje thuis. Helemaal niet moeilijk te maken, je kunt het meeste van te voren bereiden. Zoals de dressing en de dunne plakjes snijden. Ik heb de plakjes met een mandoline gesneden. Voor deze salade met koolrabi, rammenas en gerookte […]

Pompoenlasagne met salie

Pompoenlasagne met salie

Herfst is de tijd van pompoenen. Tegenwoordig zijn ze in alle soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Voor deze pompoenlasagne met salie heb ik een flessenpompoen gebruikt, omdat de hals zo handig in dunne plakken te snijden is. Ik heb hiervoor Risenta lasagnebladen gemaakt van 100% biologische gele sojabonen gebruikt. Dit is een en heerlijke glutenvrije […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden