Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata

Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata

Ik had rauwe bietjes gepoft in de oven. Man wat zijn ze dan lekker, veel lekkerder dan die gekookte bietjes uit de winkel. Ik heb een bietje gebruikt voor een heerlijke salade, er bleven dus nog een paar gepofte bietjes over. Die heb ik gebruikt in deze fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata.   […]

Gepofte bietjes met burrata en dukkah

Gepofte bietjes met burrata en dukkah

Wat een heerlijke salade is dit geworden. De intense smaak van de bietjes met de zachte burrata. De dukkah zorgt voor een bite en extra smaak. Deze gepofte bietjes met burrata en dukkah is leuk om als voorgerecht te serveren of om als lunch te nuttigen. Ik heb de rauwe bietjes zelf in de oven […]

Tuinbonen met knoflook, rozemarijn en salie

Tuinbonen zelf vers gedopt zijn het lekkerst. Vooral als je ze dan niet te lang kookt, zodat ze nog lekker knapperig blijven. Dus als je een keer verse tuinbonen ziet liggen, koop ze dan en trek er even tijd voor uit om ze te doppen. Of laat de kinderen meehelpen, dit vinden ze leuk en […]

Quiche met oesterzwammen en kaas

Quiche met oesterzwammen en kaas

Ik heb mij door mijn groenteboer op de markt, een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Een deel daarvan heb ik gebruikt in een tempura en dat was toch lekker! De rest heb ik in deze quiche met oesterzwammen en kaas verwerkt. Oesterzwammen worden bij het bakken niet zo ‘nat’ als bijvoorbeeld champignons en zijn daarom […]

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Deze Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika is lekker als vegetarische complete maaltijd, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden met diverse andere gerechten uit het Midden Oosten of bij een barbecue. Als vegetarische maaltijd, kan je er ook nog blokjes feta, geitenkaas of gegrilde halloumi kaas bij geven. Ik heb parelcouscous gebruikt omdat […]

Bospeen uit de oven met een yoghurtdip

Bospeen uit de oven met een yoghurtdip

Ik kreeg een zakje Mix groentefinish wortel van Verstegen (100% natuurlijk). Normaal kook of rooster ik de wortelen en voeg op het laatst honing en komijnpoeder toe. Vond het een beetje een vreemd idee om een zakje hiervoor te gebruiken, maar ja ik had het nu toch in huis dus toch maar proberen dan. Ik […]

Luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen

Luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen

Voor deze luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen heb ik de havervlokken zelf fijngemalen in een keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook (volkoren) bloem gebruiken hiervoor in de plaats. Maar het voordeel van de havervlokken is dat dit glutenvrije pannenkoekjes worden. De pannenkoekjes worden luchtig door het gebruik van de bakpoeder en door het opkloppen van de eieren. […]

Gemarineerde geroosterde paprika's

Gemarineerde geroosterde paprika’s

Drie prachtige oranje paprika’s zaten er in de Foodybox van Kroon op het Werk. Heb ze alle drie geroosterd in de oven. Eentje had ik gebruikt voor een heerlijke steaksalade en van de andere twee heb ik deze gemarineerde geroosterde paprika’s gemaakt. Helemaal niet moeilijk om te maken. Het enige is dat je tijdens het […]

Vegetarische Paneer en rode bieten curry

Vegetarische Paneer en rode bieten curry

Ik ontving een te gekke foodybox van Kroon op het Werk met daarin Paneer. Ik had in mijn vegetarische periodes nog nooit met Paneer gewerkt, dus vind ik het heel tof dat deze nu in de box zat. Paneerof Panir, ook wel Indiase kaas genoemd, is een jonge verse kaas die veel wordt gebruikt in […]

Salade met rode biet, bramen en geitenkaas

Salade met rode biet, bramen en geitenkaas

Nou ja …. mijn ogen waren weer groter dan mijn maagje. Ik had zo’n zin in een salade en trok alles uit de koelkast wat me lekker leek. Eiwitten in de vorm van geitenkaas, dat is namelijk het belangrijkste voor mij na mijn operatie. Bietjes, sla en bramen lagen ook nog in de koelkast te […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden