Deze rode salade met linzen en geitencamembert kan je eigenlijk geen recept noemen. Ik heb dit voor de lunch gegeten en meestal flans ik dan iets in elkaar van ingrediënten die in de koelkast of keukenkastjes staan. Het is toevallig rode sla geworden omdat deze nog in de koelkast lag, maar je kunt het natuurlijk […]
Deze mosselen met cider en crème fraîche is een afgeleide van de Franse moules marinière. Ja die Fransen weten wel hoe ze mosselen lekker kunnen bereiden. Nu het mosselseizoen weer begonnen is, kunnen we zoveel mogelijk hiervan genieten. En dat doen wij ook! Hubbie die altijd zegt dat hij niet zo van de mosselen is, […]
Op onze culinaire trip door Twente hebben wij Landgoedboerderij Erve Elferman* bezocht en hier heel veel lekker Limousin rundvlees gekocht. In het vleespakket zaten ook gekruide saucijsjes, twee met rozemarijn en tijm en twee met venkel en twee met walnoot en pruim. Ook bezochten wij nogmaals Buffalo Farm Twente waar we heerlijke buffelmozzarella en burrata […]
Wat een heerlijke salade is dit geworden. De intense smaak van de bietjes met de zachte burrata. De dukkah zorgt voor een bite en extra smaak. Deze gepofte bietjes met burrata en dukkah is leuk om als voorgerecht te serveren of om als lunch te nuttigen. Ik heb de rauwe bietjes zelf in de oven […]
Deze rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus kan je zowel koud als warm eten. Het is nu prachtig mooi weer, dus het is een koude rijstnoedelsalade geworden. Natuurlijk serveer je de pindasaus dan ook koud. In plaats van kipdijfilets kan je ook 4 kleine of 3-4 grotere kipfilets gebruiken. Deze moet je iets langer bakken dan […]
Het is veel te warm om te koken en er ligt nog van alles in de koelkast. Ik probeer zo weinig mogelijk eten weg te gooien, maar ja al die kliekjes en kleine bakjes met groenten in de koelkast moet ook een keer gebruikt worden. En zeker met dit warme weer, kan je iets niet […]
Ik ben gek op blauwe bessen en heb daarom ook meestal een voorraadje in de vriezer liggen. En voor deze blauwe bessen smoothiebowl, kwam dat goed uit dat ze bevroren zijn. Een smoothiebowl kan je het beste van bevroren fruit maken, hierdoor blijft de smoothie lekker dik. ’s Winters vind ik dat te koud, maar […]
Deze viswrap met mangochutney is een lekker makkelijke en lichte maaltijd, helemaal geschikt met deze warme dagen. Door meer of minder chutney te gebruiken, maak je de saus pittiger of minder pittig. Proef tussendoor even of je het lekker vindt zo. Gebruik hiervoor een vissoort naar eigen keuze. Je kunt ook zalmfilets gebruiken, die […]
Deze Italiaanse klassieker kent heel veel varianten, maar een ding is zeker er hoort geen slagroom in. De eieren en de geraspte kaas maken het gerecht al romig genoeg. Wel wordt er in het originele recept guanciale gebruikt. Dit is een speksoort gemaakt van de kinnebak van het varken. Het vlees wordt niet gerookt, maar […]
Zoals ik al eerder heb laten weten, heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. En daarom komt er in huize Culinea wel eens (regelmatig) een Amerikaans gerecht op tafel. Zoals deze klassieker de Amerikaanse BLT sandwich. BLT staat voor Bacon Lettuce Tomato, oftwel een sandwich met spek, sla en tomaat erop. Dit lijkt heel simpel, […]