Speltsalade met groenten uit de polder

Speltsalade met groenten uit de polder

Ik heb een Flevour foodbox gekocht om de boeren in onze mooie Flevopolder een beetje te steunen. In deze box zat o.a. hele speltkorrels en heerlijke groenten van Zonneheerdt. Bij dit laatste bedrijf heb ik al eens een kijkje mogen nemen en aanwezig zijn bij de oogst van wortelen. Heel indrukwekkend was dit. Van deze […]

Rabarber kokos amandelcake

Rabarber kokos amandelcake

En weer een heerlijke recept gemaakt van de lokale producten van de Flevournl foodbox die ik gekocht had om onze boeren te steunen. Van de speciale frambozen rode biologische rabarber van boer Rob Verduijn uit Zeewolde en biologische eieren van van Eierautomaatzeeasterweg uit Lelystad heb ik deze te lekkere Rabarber kokos amandelcake gemaakt.   Rabarber […]

Bolcourgette met cheeseburger

Bolcourgette met cheeseburger

Ik had op de markt van die schattige bolcourgettes gekocht. Maar ja wat ga ik ermee doen. Je kunt ze natuurlijk lekker vullen en in de oven bereiden, maar ik wilde er iets anders van maken. Had wel gehakt in de koelkast liggen, toch maar vullen dan? Nee! We zijn gek op burgers, dus laat […]

Salade met asperges en vlierbloesemdressing

Salade met asperges en vlierbloesemdressing

Wat een heerlijke voorjaarssalade. Tijd voor asperges en wellicht voor zelfgemaakt vlierbloesemsiroop, want die staan ook al weer in bloei. Deze salade met asperges, avocado en vlierbloesemdressing is heerlijk als voorgerechtje voor vier personen tijdens een etentje of als lunch salade voor twee personen.   Asperges   De witte asperges worden ook wel het witte […]

Gegratineerde asperges met ham

Gegratineerde asperges met ham

In de aspergetijd eten wij altijd zoveel mogelijk asperges. Het is de kunst om elke keer weer een nieuw recept te verzinnen met asperges. Vanavond staat gegratineerde asperges met ham op het menu. Asperges en ham passen heel erg goed bij elkaar en ik ben gek op kaas. Dus een nieuwe combinatie met gegratineerde asperges […]

Aardappel raapstelensalade met mosterddressing

Aardappel raapstelensalade met mosterddressing

Zeg je voorjaar, dan zeg je raapstelen. Ik heb deze heerlijke voorjaarsgroente verwerkt in een Aardappel raapstelensalade met mosterddressing. Nu deze groente verkrijgbaar is, koop het snel en maak er iets lekkers van. Het seizoen van deze bijzondere bladgroente is snel weer voorbij.   Raapstelen   Raapstelen zijn een beetje een vergeten groente. Je ziet […]

. In de salade zit ook nog uitgebakken spekjes, walnoten en fetakaas verwerkt.

Spinaziesalade met appel en cranberries

En de derde heerlijke azijn die ik mocht ontvangen, heb ik verwerkt in deze Spinaziesalade met appel en cranberries. In de salade zit ook nog uitgebakken spekjes, walnoten en fetakaas verwerkt. Als je de spekjes weglaat, heb je een lekkere vegetarische salade. Maar ik moet zeggen dat die spekjes wel veel smaak geven aan de […]

Venkel wortelsalade met geitenkaas

Venkel wortelsalade met geitenkaas

Deze venkel wortelsalade met geitenkaas is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd op een warme dag. Ik heb een dressing gemaakt met een natuurazijn chili venkel van Tromp & Rueb wat ik mocht ontvangen in een Foodybox. Natuurlijk wilde ik bij deze azijn een salade met venkel maken. Het is een heerlijke combi […]

Bietjes salade met oesterzwammen

Bietjes salade met oesterzwammen

In de voorjaars Foodybox die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zaten drie flesje natuurazijn van Tromp & Rueb. De natuurazijn gemaakt van framboos en kardemom heb ik gebruikt voor deze heerlijke Bietjes salade met oesterzwammen.   Natuurazijn   Ik heb een frambozenazijn gebruikt in deze salade. De azijn is gerijpt op frambozen. […]

Bloedsinaasappel cake met glazuur

Bloedsinaasappel cake met glazuur

Nou ik krijg nog eens plezier in het bakken. Hoe vaker in het doe, hoe leuker ik het ga vinden. En dat is natuurlijk weer leuk voor jullie …… steeds meer bakrecepten op de site (haha). Deze bloedsinaasappel cake met glazuur is helemaal niet moeilijk te maken. Je kunt het met of zonder glazuur maken, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden