Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Deze Italiaanse klassieker kent heel veel varianten, maar een ding is zeker er hoort geen slagroom in. De eieren en de geraspte kaas maken het gerecht al romig genoeg. Wel wordt er in het originele recept guanciale gebruikt. Dit is een speksoort gemaakt van de kinnebak van het varken. Het vlees wordt niet gerookt, maar […]

Amerikaanse BLT sandwich

Amerikaanse BLT sandwich

Zoals ik al eerder heb laten weten, heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. En daarom komt er in huize Culinea wel eens (regelmatig) een Amerikaans gerecht op tafel. Zoals deze klassieker de Amerikaanse BLT sandwich. BLT staat voor Bacon Lettuce Tomato, oftwel een sandwich met spek, sla en tomaat erop. Dit lijkt heel simpel, […]

Hotdog met atjar en zoete chilisaus

Hotdog met atjar en zoete chilisaus

Hubbie is gek op Amerikaanse gerechten. Zo ook de hotdog. Ik heb een keer een hotdog gegeten in Amerika. Ze gooien er van alles op van zuurkool, ketchup, mosterd, etc. Wist niet wat ik meemaakte (haha). Maar ja natuurlijk moet ik weer mijn eigen twist geven aan een hotdog en ik heb het geluk dat […]

Wrap met Caesar kipsalade

Wrap met Caesar kipsalade

Poeh hé…. het is al een hele tijd warm en het wordt steeds warmer. Wat moet je eten met deze hittegolf …. salades dus. Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, verwen ik hem regelmatig met ‘Amerikaanse’ gerechten. Zo is hij gek op Caesar salad. Maar deze keer heb ik het gecombineerd in een […]

Bouillabaisse met rouille

Bouillabaisse met rouille

Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal.   Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]

Chiapudding met bramencoulis

Chiapudding met bramencoulis

Dit jaar heb ik heel veel en al heel vroeg bramen in mijn tuin. Ik blijf plukken, het is eigenlijk meer dan we opkunnen. Dus veel recepten met bramen verzinnen. Ik had een deel al gepureerd en er limonade van gemaakt. En deze chiapudding met bramencoulis is ook heel erg lekker geworden.   We eten […]

Quiche met oesterzwammen en kaas

Quiche met oesterzwammen en kaas

Ik heb mij door mijn groenteboer op de markt, een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Een deel daarvan heb ik gebruikt in een tempura en dat was toch lekker! De rest heb ik in deze quiche met oesterzwammen en kaas verwerkt. Oesterzwammen worden bij het bakken niet zo ‘nat’ als bijvoorbeeld champignons en zijn daarom […]

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Deze Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika is lekker als vegetarische complete maaltijd, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden met diverse andere gerechten uit het Midden Oosten of bij een barbecue. Als vegetarische maaltijd, kan je er ook nog blokjes feta, geitenkaas of gegrilde halloumi kaas bij geven. Ik heb parelcouscous gebruikt omdat […]

Oosterse fettuccine met garnalen en omeletreepjes

Oosterse fettuccine met garnalen en omeletreepjes

In een foodybox die ik mocht ontvangen zat een Fettuccine van sojabonen van het merk Risenta. Doordat deze fettuccine gemaakt is van sojabonen bevat het veel minder koolhydraten dan andere pastasoorten. Tevens is het glutenvrij en biologisch. De pasta is te koop bij Albert Heijn (voor € 2,79). Maar ja wat ga je ermee maken? […]

Poke bowl met haring en rode bietrijst

Poke bowl met haring en rode bietrijst

Vette vis kan ik goed eten na mijn gastric sleeve operatie. Dus een goed excuus om die vaker te eten. Omdat er al regelmatig zalm op het menu staat, wilde ik gaan experimenteren met haring. Natuurlijk is een Hollandse nieuwe zo opeten al een feestje, maar deze keer heb ik er een poke bowl met […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden