Jaarlijks bereid mijn moeder een hele grote kalkoen met de Kerstdagen voor ons. En altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij dit het lekkerst. Nu zag ik op de site van Beef&Steak hele kalkoenbouten en dacht, die ga ik bestellen. Het lekkerste vlees van de kalkoen, zonder een hele kalkoen te […]
Tomahawk steaks komen niet perse van het rund, maar je hebt ook heerlijke tomahawks van het varken. Het is eigenlijk twee dikke ribkarbonades aan elkaar. Een heerlijke varkenssteak die je ook goed op de bbq kunt grillen. Ik heb de varkens Tomahawk geglaceerd met miso en gegaard in de oven, nadat ik hem eerst gegrild […]
Wil je eens een ander stamppotje maken, probeer dan deze stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes. Door de broccoli te roosteren in de oven, krijgt het een hele andere en veel meer smaak dan als je de broccoli kookt. Dit stamppotje heeft ook nog een geheim ingrediĆ«nt, wat dat is lees je hieronder. Het is […]
Een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht. Deze Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico is ideaal om te maken op een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken. Parelcouscous Ik ben niet zo gek op de structuur van couscous, maar parelcouscous vind ik heerlijk. Je zou denken […]
Ik mocht een potje Vijgen Chutney Mosterd van het merk van TON ontvangen. Natuurlijk heerlijk bij een blokje kaas, maar ik wilde er iets leuks mee doen. Het zijn deze heerlijke Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd geroosterd in de oven geworden. Mosterd* Ik ben gek op mosterd, maar hubbie hield er niet […]
En weer zo’n typisch gerecht uit Amerika. Tuscan salmon noemen ze het daar. Je kunt het in diverse (Italiaanse) restaurants op de menukaart vinden. Op verzoek van hubbie heb ik dan toch maar eens deze zalm in spinazie roomsaus gemaakt en hij vond het te lekker. Amerikaanse recepten Je zult op de site […]
Deze winterse chutney is heerlijk bij een stukje vlees of op een lekker kaasplankje. Maak het voor de feestdagen voor een speciaal etentje. Of maak een paar potjes van deze kweepeer en cranberry chutney om weg te geven met de Kerstdagen. Kweeperen De kweepeer in deze chutney heb ik in ons eigen dorp […]
Het is herfst en weer tijd voor wild. Wilde duif deze keer, een heerlijk gerecht voor de echte liefhebber. Ik heb duivenborst met zwarte knoflookjus gemaakt en manlief – die nog nooit duif gegeten had – zei dat dit het lekkerste was wat hij tot nu toe had gegeten. Wat een compliment! Dit gerecht is […]
Ik ben gek op mosselen en manlief is nu eindelijk ook een mosselliefhebber geworden. Hij heeft het leren eten bij mij, zeg maar (haha). En hij weet nu ook hoe hij ze moet eten, zat altijd te hannesen met een vork of trok de mossel met zijn vingers uit de schelp. Eigenlijk moet ik hem […]
Deze romige knolselderijsoep met chorizo en salie is een absolute topper! Het pittige van de chorizo en de salie gaan zo goed samen met de smaak van knolselderij. Knolselderij De knolselderij is een stevige knol die je waarschijnlijk alleen maar kent van in de erwtensoep. Hoewel het een echte wintergroente is, kan je […]