Geroosterde bloemkool dip

Geroosterde bloemkool dip

Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus gemaakt voor twee personen. Ik had hiervoor twee mooie plakken uit de bloemkool gesneden, maar hield dus een halve bloemkool over. Ik heb deze in kleine roosjes gesneden en ook geroosterd in de oven samen met de bloemkoolsteaks. Van de overgebleven bloemkoolroosjes heb […]

Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus

Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus

Je snijd de bloemkool in twee plakken in het midden van de bloemkool en je hebt een ‘steak’. Deze zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus is een heerlijk vegetarisch gerecht. Probeer het eens. Als je de bloemkool op deze manier roostert, krijg je veel meer smaak aan de bloemkool dan dat je het gewoon kookt. […]

Piadina met ricotta, scamorza, spinazie en zongedroogde tomaten

Piadina is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt op een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Je kunt het koud eten en vullen met Italiaanse lekkernijen zoals mozzarella, tomaat en basilicum. Als borrelhap met een lekkere olijfolie. Of eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Lekker als […]

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Ik had een heerlijke en kleurige salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata gemaakt en had daardoor nog een stuk rode kool, wortel en venkel over. Deze lagen al een paar dagen in de koelkast te lonken. Die moesten nog verwerkt worden in een gerecht. Ik heb daar deze knapperige koolsla met venkel, wortel, […]

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht […]

Knolselderij 'steaks' met gerst, kaascrème en hazelnootpesto

Knolselderij ‘steaks’ met gerst, kaascrème en hazelnootpesto

Deze Knolselderij ‘steaks’ met gerst, kaascrème en hazelnootpesto is een bijzonder vegetarisch voorgerecht of als hoofdgerecht geserveerd met een lekkere salade erbij. Als voorgerecht serveer je natuurlijk kleinere plakken knolselderij en verminder je de overige ingrediënten ook. Ik vind het lekker om de hele graankorrels beetgaar te koken zodat je nog een beetje een bite […]

Koolraapblokjes geglaceerd in miso boter

Koolraapblokjes geglaceerd in miso boter

Koolraap was een vergeten groente maar maakt nu een serieuze comeback. Waar ze in het verleden nog wel eens als voorgesneden frietjes in de winkel lagen, vind je nu de hele knollen. Onbekend maakt onbemind, maar de koolraap is niet alleen heel erg gezond voor je, het zit bomvol met vitamines en mineralen en bevat […]

Salade rode kool, biet, linzen en feta

Salade rode kool, biet, linzen en feta

Deze salade rode kool, biet, linzen en feta is een heerlijke vegetarische lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Mijn lunch bestaat vaak uit een salade en meestal flans ik iets in elkaar wat er nog voorradig is in de koelkast. En een blikje linzen heb ik altijd wel op voorraad net […]

Gebakken witte kool met prei

Gebakken witte kool met prei

Shichimi togarashi is een pittige veelzijdige Japanse melange gemaakt van zeven specerijen. Door het toe te voegen aan deze gebakken witte kool met prei geeft het dit groentegerecht een extra smaaksensatie en pit. Op zich hebben witte kool en prei niet zoveel smaak, dus ben ik gaan experimenteren met deze kruiden.   Noedels met pindasaus […]

Noedels met pindasaus en witte kool

Noedels met pindasaus en witte kool

Deze noedels met pindasaus en witte kool is een heel makkelijk te bereiden recept met een lekkere pittige saus gemaakt van pindakaas. Ik heb hiervoor udon noedels gebruikt, maar je kunt ook een ander soort noedels (noodles) gebruiken of zelfs spaghetti!   Witte kool erbij   Ik heb bij deze noedels met pindasaus gebakken witte […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden