Salade met rode biet, bramen en geitenkaas

Salade met rode biet, bramen en geitenkaas

Nou ja …. mijn ogen waren weer groter dan mijn maagje. Ik had zo’n zin in een salade en trok alles uit de koelkast wat me lekker leek. Eiwitten in de vorm van geitenkaas, dat is namelijk het belangrijkste voor mij na mijn operatie. Bietjes, sla en bramen lagen ook nog in de koelkast te […]

Fluweelzacht limoendessert in een glaasje

Fluweelzacht limoendessert in een glaasje

Manlief heeft 24 jaar in Florida (USA) gewoond en is daar verslingerd geraakt aan Key Lime Pie. Nu maakt zijn zoon fantastische Key Lime Pies voor hem, dus daar waag ik mij maar niet aan. Ik heb dit weekend een Lime Posset gemaakt, dit komt qua smaak wel een beetje in de buurt van de […]

Provençaalse groenteschotel Tian

Provençaalse groenteschotel Tian

Dit is een heerlijke en kleurrijke ovenschotel, wat je als vegetarisch gerecht of bijgerecht kunt serveren. Een Tian is de aardewerken stoofpot waar het gerecht in gestoofd wordt. Er worden in principe dezelfde groenten gebruikt als in de Franse groentemix ratatouille, zoals aubergine, courgette en tomaten. De smaak komt ook van de verse kruiden die […]

Steak tartare

Steak tartare

Ik heb het diverse keren in Frankrijk gegeten en ben er gek op. Een klassieker op en top! De steak tartare is gehakte rauwe biefstuk die vaak aan tafel aangemaakt wordt. Origineel worden er frietjes bij geserveerd. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar als voorgerechtje steel je er ook de show mee. Als […]

Aardbeien Coupe Romanoff

Aardbeien Coupe Romanoff

Deze aardbeien coupe Romanoff is een heel klassiek dessert. Een retro toetje wat je niet vaak meer op een menukaart van een restaurant ziet staan. Maar waarom niet, het is een heerlijk nagerecht met verse aardbeien. De zomerkoninkjes liggen te lonken bij de groenteboer, tijd om deze dessert eens te maken. Er bestaan heel veel […]

Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

Gevulde eieren zijn lekker retro en leuk als borrelhapje. De basis voor gevulde eieren is hard gekookte eieren, roomboter en mayonaise. Maar je kunt natuurlijk allerlei vullingen maken voor deze eitjes. Lekker met bijvoorbeeld vers gehakte kruiden erdoor, pittig Oosters met Sriracha saus en koriander, of blauwe kaas erdoor geprakt. Deze keer heb ik gevulde […]

Aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto

Aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto

Nou dit zijn ongeveer de laatste aardperen van dit seizoen. Mijn groenteboer vroeg of ik er nog interesse in had. Nou vooruit dan maar. Maar ja, wat ga je ermee maken. Mijn schoonzusje komt vandaag, ze wil graag vis eten. Laat ik dan maar een aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto vooraf maken. Vindt ze vast […]

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Deze heerlijke flensjes heb ik vaak in het restaurant van mijn ouders aan tafel moeten bereiden. Vooral de vlam in de pan vonden de gasten spectaculair. Soms was de vlam zo groot, dat ik er zelf van schrok. Maar je mocht natuurlijk niets laten blijken, net doen alsof dat zo hoort. Ik vond dit nagerecht […]

Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus

Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus

Je snijd de bloemkool in twee plakken in het midden van de bloemkool en je hebt een ‘steak’. Deze zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus is een heerlijk vegetarisch gerecht. Probeer het eens. Als je de bloemkool op deze manier roostert, krijg je veel meer smaak aan de bloemkool dan dat je het gewoon kookt. […]

Koffie Frangelico cocktail

Koffie Frangelico cocktail

Ik had het idee om een Koffie Frangelico cocktail te maken van de cold drip coffee die ik ontvangen mocht van Batavia Coffee. Maar welke cold drip coffee zou het beste smaken bij de Frangelico likeur. Frangelico is een likeur uit Italië en wordt gemaakt van hazelnoten, cacao en vanillebessen. Ik heb alle drie de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden