Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

Quesadilla gemaakt van piadina met maïs

We werden uitgedaagd door Keuken Kampioen om een barbecue gerecht te verzinnen met maïs in de hoofdrol. Tja wat ga je dan maken, een hele maïskolf op de barbecue, een heerlijke maïssalade of iets anders? Ik had nog een paar piadina’s liggen en wilde die hiervoor gebruiken. Het is een quesadilla gemaakt van piadina met […]

Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan

Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan

Manlief heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom komen hier regelmatig Amerikaanse gerechten op tafel. Vandaag was het een speciale dag voor hem en om hem te verwennen was ik er al vroeg uit om French toast te maken. Zo heten wentelteefjes in Amerika. Meestal ontbeet hij buiten de deur en French toast stond […]

Zalm met geroosterde meiknolletjes en sinaasappel

Zalm met geroosterde meiknolletjes en sinaasappel

Ik had meiknollen gekocht bij de groenteboer, alleen had ik geen idee wat ik ermee zou doen. Mijn recepten ontstaan door te kijken wat ik in de voorraadkasten en de koelkast heb liggen. Zalmfilet en nog wat overgebleven zelfgemaakte labneh in de koelkast, de meiknolletjes natuurlijk, sinaasappels en heel veel kruiden in de tuin. Het […]

Gele courgetti salade met gele groenten

Gele courgetti salade met gele groenten

Ik zag bij de groenteboer een gele courgette liggen, ernaast lag een gele paprika en gele pepers. Het leek mij leuk om er een heel geel gerecht van te maken. Monochroom noemen ze dat (alles in 1 kleur). Ik had dus al snel het idee opgevat om er courgetti van te maken. Wilde er een […]

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip […]

Groene aspergelinten salade met erwten en munt

Groene aspergelinten salade met erwten en munt

Twee bossen groene asperges uit de Flevopolder gekocht op de markt. Gisteren al heerlijke geroosterde asperges gemaakt en vandaag gaan we voor een salade. Asperges deze keer eens rauw gelaten en heel dun geschaafd met een dunschiller. Het is even een handigheidje, maar als je de asperge goed plat op de snijplank legt en bij […]

Cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes

Cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes

De gemarineerde mozzarellabolletjes is een recept van 24Kitchen-chef Roberta Pagnier. Ik mocht samen met haar dit recept maken tijdens een press event van Miele Experience Center. Nadat we alle nieuwe trends op keukengebied mochten zien, hebben wij (bloggers en culijournalisten) samen met haar een lunch bereid voor ons allen. Dit gerecht – uiteraard gemaakt van […]

Mini watermeloen met vers fruit

Mini watermeloen met vers fruit

Op de markt zag ik van die ontzettend leuke kleine watermeloentjes. Die heb ik natuurlijk gekocht. Maar na een paar dagen lagen ze daar nog, wat te doen ermee. Ik heb een mini watermeloen met vers fruit gevuld. Weet nog niet wat ik met die andere zal doen, maar dat zien jullie dan vanzelf wel […]

Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook

Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook

Van Karin van Polderknoflook heerlijke stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Daar moet ik natuurlijk mee gaan experimenteren. Als je het bolletje doormidden snijdt, zie je al hoe de knoflooktenen gevormd worden. Even een stukje van de stengel geprobeerd en dit was superlekker. Lenteui meets knoflook, zullen we maar zeggen. Lekker pittig! Maar wat gaan we ermee […]

Lauwwarme parelcouscous salade met bietjes

Parelcouscous salade met gekleurde bietjes

Ik hou van salades waar ik even een vol gevoel van krijg. Deze stevige, smaakvolle lauwwarme parelcouscous salade met gekleurde bietjes en verse kruiden is precies dit soort salade. Je kunt het als lunch meenemen naar je werk zonder honger te krijgen en toch is het een volkomen gezonde maaltijd. Zoals je misschien al gemerkt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden