Deze keer een receptenswap met kookpraat.nl. Pannenkoeken met maar 2 ingrediënten heet het recept van Anique Grine vd Put. Ik noem het Banaan eipannenkoekjes met blauwe bessen. Ik vond dit een interessant gerecht en dacht dat moet ik eens proberen. En dat is het leuke van deze receptenswap, je maakt weer eens een heel ander […]
Ik had nog een stuk Camembert in de koelkast liggen die eigenlijk op moest. Daar heb ik deze heerlijk tosti Camembert met dadels en pecannoten van gemaakt. Het zoete van de dadels gaat goed samen met het zout van de kaas en het nootje zorgt voor een krokantje erin. Je kunt natuurlijk ook brie gebruiken […]
De wintersporters kennen dit gerecht wel, in vrijwel alle Tiroolse restaurants, bergrestaurants en berghutten wordt de Kaiserschmarrn geserveerd. Deze luchtige lekkernij behoort tot de meest bekendste en geliefde Oostenrijks gerechten. Het is een soort luchtige versie van de pannenkoek. Het luchtige ontstaat door het apart stijfkloppen van de eiwitten door het beslag. Maar het blijft […]
Ik ben gek op zoete aardappelen in gebruik ze op verschillende manieren en in diverse gerechten. Zoete aardappelpuree, Hasselback van zoete aardappelen, Pittige hutspot van paarse wortelen met zoete aardappelen, Zoete aardappelcake, in de erwtensoep of in een smoothie, je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb het al gemaakt. Nu wilde ik […]
Dit is de lekkerste aardappelpuree die je ooit gegeten hebt en de meest machtige! Deze aardappelpuree met kaas en knoflook is niet goed voor de lijn, maar wel een heerlijk gerecht om op een winterse dag te serveren bij een speciaal etentje. Stevige kost dus. Het lijkt een beetje op de Franse aardappelpuree Aligot. Alleen […]
Ik had nog maar een keer rode bietjes gebruikt in onze vegetarische maand en daarom vond ik dat ik deze groente nog een keer moest toepassen. Vooral omdat hubbie gek is op rode bietjes. En hij is gek op risotto – of eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken – dus staat er risotto met rode […]
Deze Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel is een lekkere winterse salade gemaakt van een bonenmix van de firma Kesbeke. Maar natuurlijk is de salade ook lekker in een ander seizoen. De bloedsinaasappel is een beetje geel uitgevallen. Dat heb ik meestal als ik bloedsinaasappels koop waarvan ik een foto wil maken, dan zijn […]
Deze pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas is bijna geen recept te noemen, want het is simpel een paar ingrediënten met elkaar mengen. De salsa is lekker pittig door de Remia garlic-sriracha mayonaise. Normaal ben ik niet zo van de kant-en-klaar producten, maar deze mayonaise is echt lekker. Probeer het eens. Ik heb […]
Onbekend maakt onbemind en dat geldt zeker voor de savooiekool. Waar vroeger ’s winters veel koolsoorten gegeten werden omdat er niets anders verkrijgbaar was, laten we nu de kolen links liggen. En dat is jammer, zeker omdat kool heel erg gezond is. De koolfamilie is zeer uitgebreid en bestaat uit vele soorten en kleuren. Het […]
Witlof wordt meestal heel traditioneel bereid met een sausje of met ham en kaas in de oven. Maar je kunt veel meer met witlof, maak eens een soep van deze groente. Zoals deze witlofsoep met blauwe kaas. En dan wel met een lekkere (milde) blauwe kaas. Omdat witlof een goede match is met blauwe kaas, […]