Parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten

Parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten

Deze heerlijk kleurrijke vegetarische warme parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten salade biedt de smaken uit het Midden-Oosten. Dadels en rozijnen en ook andere gedroogde vruchten worden vaak toegevoegd aan gerechten in de Arabische keuken. Dit gedroogde fruit bevat veel mineralen en voedingsvezels en zijn daarom goed voor je. Zeker in onze vegetarische maand. Schrik […]

Plaattaart met knolselderij en gepofte knoflook

Plaattaart met knolselderij en gepofte knoflook

Deze plaattaart met knolselderij en gepofte knoflook is wederom een heerlijk gerecht uit onze vegetarische maand januari. Ik maak elk jaar 31 (!) andere vegetarische gerechten en probeer daar zoveel mogelijk de groenten van het seizoen te gebruiken. Dit zijn stoere winterse groenten zoals deze knolselderij.   Knolselderij gebruiken we eigenlijk alleen maar in de […]

Gebakken eieren in een kruidenyoghurt

Gebakken eieren in een kruidenyoghurt

Deze gebakken eieren in een kruidenyoghurt worden ook wel Turkse eieren (Cilbir) genoemd. Eieren zijn geschikte vleesvervangers voor ons in de vegetarische maand januari. Ze bevatten goede bouwstoffen en mineralen voor ons lichaam. Eigenlijk wordt dit gerecht als (heel stevig) ontbijt gegeten in Turkije, maar ik vind het ook een prima middag- of avondmaaltje. Oorspronkelijk […]

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs is een heerlijk en niet te moeilijk te maken gerecht. Ook handig als je voor heel veel mensen moet koken, bereid de vulling dan vast voor en vul de wraps dan op de avond zelf. Zet ze in de oven en klaar is kees. En voor extra pit […]

Dahl met pompoen, spinazie en tomaten

Dahl met pompoen, spinazie en tomaten

Dahl (soms dal, dhal of daal geschreven) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). Deze worden met kruiden en specerijen tot een soort dikke soort dikke stoofpot/soep gekookt. Ik heb nu een dahl met pompoen, spinazie en tomaten gemaakt. Een heerlijke vegetarische maaltijd die met dit koude […]

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Ook deze Arabische ratatouille met halloumi frietjes is weer een bijzonder gerecht geworden in onze vegetarische maand januari. Lekkere smaakexplosie door de diverse specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Ras-el-hanout kruidenmix en harissa is tegenwoordig wel in elke supermarkt te koop. Harissa is een pittige rode saus uit de Arabische keuken. Deze word gemaakt van […]

Geroosterde spruitjes met pomelo

Geroosterde spruitjes met pomelo

En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten! Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan […]

Pompoen quiche met blauwe kaas

Pompoen quiche met blauwe kaas

Deze Pompoen quiche met blauwe kaas is een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem en vooral de manier waarop hij veel smaak geeft aan gerechten en hoe hij ingrediënten combineert. Bij dit gerecht serveert hij Geroosterde spruitjes met pomelo. Het recept hiervan kan je hier vinden. Ik ben niet zo van […]

Burger van portobello, aubergine, brie en rode ui

Burger van portobello, aubergine, brie en rode ui

Deze burger van portobello, aubergine, brie en rode ui is niet de meest fotogenieke burger maar wel de lekkerste vegetarische burger die je ooit gegeten hebt. De grote portobello is zo vleesachtig, dat je denkt dat je een echte burger zit te eten. Ook is hij zo lekker door de smaakexplosie van de rode ui, […]

Spaghetti met gepofte knoflook en Tête de Moine

Spaghetti met gepofte knoflook en Tête de Moine

Deze Spaghetti met gepofte knoflook en Tête de Moine lijkt een beetje op Spaghetti aglio e olio, maar met het verschil dat ik een hele bol gepofte knoflook heb gebruikt en een verse rode peper. En ik had nog een stuk Tête de Moine kaas van de feestdagen liggen, die leek mij er wel lekker […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden