Hartvormige Ruby pindarotsjes

Hartvormige Ruby pindarotsjes

Met slechts twee ingrediënten creëer jij een heerlijke zoete versnapering voor je lief. Is hij/zij gek op chocolade en pinda’s, dan moet je dit beslist maken. Deze combinatie van Ruby chocolade met het zoute van de pinda’s is te lekker. Ik wilde geen Valentijns recepten maken dit jaar omdat ik er al verschillende op de […]

Polenta met pulled oats en paddenstoelen

Polenta met pulled oats en paddenstoelen

Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht, echte comfort food voor een koude dag. Ik zag bij diverse foodies pulled oats voorbijkomen en werd natuurlijk nieuwsgierig naar dit product. Gelukkig had mijn super deze liggen bij de vegetarische producten. Het is een polenta met pulled oats en paddenstoelen geworden.   Polenta   Heb jij wel eens […]

Spaghetti met rode biet, balsamico en feta

Spaghetti met rode biet, balsamico en feta

Dit is een heel makkelijk te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Dus sla dit recept voor deze spaghetti met rode biet, balsamico en feta snel op en ga het eens maken. De saus wordt o.a. gemaakt van gepureerde rode biet, dit geeft die prachtige mooie rode kleur aan de pasta. Niet alleen mooi […]

Smeuïge chocoladecake uit de oven

Smeuïge chocoladecake uit de oven

Alleen op zondag eten wij een toetje na het eten. Dit is dan onze sinner Sunday. Natuurlijk maak ik het nagerecht altijd zelf. Omdat we gek op chocolade zijn, heb ik deze keer een heel erg lekker en makkelijk te maken smeuïge chocoladecake uit de oven gemaakt. Deze warme en smeuïge cake wil jij ook […]

Römertopf met kip en zoete aardappel

Römertopf met kip en zoete aardappel

Heb jij misschien nog een Römertopf achter in een keukenkastje liggen? Haal hem er dan snel uit want ik heb een heerlijk recept voor jou. Het is deze Römertopf met kip en zoete aardappel. Een makkelijk gerecht, je hoeft er niets aan te doen want de oven doet het werk. Je hebt alleen een beetje […]

Kipfilet met banaan, spek en witte bonen

Kipfilet met banaan, spek en witte bonen

Dit is een heel bijzonder recept, wat jaren geleden al een groot succes was in huize Culinea. Ik was het helemaal vergeten, maar toen de kleintjes kwamen logeren dacht ik ineens, deze kipfilet met banaan, spek en witte bonen zullen ze vast wel lekker vinden. En dat was ook zo, wat hebben ze gesmuld.   […]

Balkenbrij beignets

Balkenbrij beignets

Met deze knapperige beignets, zal je iedereen die beweert balkenbrij niet lekker te vinden verrassen. Het zijn verrassend luchtige beignets, waarbij de smaak van de balkenbrij nog net te proeven is. Manlief die niet wist wat hij at, vond het heerlijk. Hij is namelijk niet zo’n liefhebber van balkenbrij, dus als ik hem niet vertel […]

Chocolade kikkererwten koeken

Chocolade kikkererwten koeken

Ik heb al eens heerlijke Brownies gemaakt van zwarte bonen, maar nu heb ik een soort brownie/cake gemaakt van kikkererwten. Deze chocolade kikkererwten koeken worden gemaakt zonder boter of bloem, heel fijn als je dit niet verdraagt. Het zijn machtige koeken, eet ze al ontbijt of tussendoortje. Pak de koeken in een vel bakpapier en […]

In de oven geroosterde aardperen

In de oven geroosterde aardperen

In de oven geroosterde aardperen is een heerlijk recept met deze winterse groente. Je krijgt een krokant velletje en een zachte binnenkant. Op deze manier geroosterd krijgt de aardpeer heel veel smaak en daarbij komen dan nog de smaken van de knoflook en verse kruiden.   Aardpeer   Aardpeer is een knolletje met een zoete […]

Yoghurt met karamel appelblokjes

Yoghurt met karamel appelblokjes

Gebakken appeltjes zijn altijd lekker, vooral in de winter. Deze keer heb ik Yoghurt met karamel appelblokjes gemaakt. Heerlijk als ontbijt, maar ook lekker als nagerecht. De appelblokjes laat je karamelliseren in hete agavesiroop, zo lekker.   Ik had nog twee appels liggen in de fruitschaal die nodig opgegeten moesten worden. Soms heb je dat […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden