Deze Eton Mess met rode bessen ontstond nadat ik teveel meringues gemaakt had. Ik had ze goed afgesloten bewaard en op een zondag (onze enige toetjesdag van de week) bedacht ik me dat ik de meringues nog had liggen. Maar ja wat ga je ermee doen. Slagroom in huis, check…..rood fruit in de vriezer, check! […]
Dahl (soms dal, dhal of daal geschreven) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). Deze worden met kruiden en specerijen tot een soort dikke soort dikke stoofpot/soep gekookt. Ik heb nu een dahl met pompoen, spinazie en tomaten gemaakt. Een heerlijke vegetarische maaltijd die met dit koude […]
Ook deze Arabische ratatouille met halloumi frietjes is weer een bijzonder gerecht geworden in onze vegetarische maand januari. Lekkere smaakexplosie door de diverse specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Ras-el-hanout kruidenmix en harissa is tegenwoordig wel in elke supermarkt te koop. Harissa is een pittige rode saus uit de Arabische keuken. Deze word gemaakt van […]
En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten! Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan […]
Deze Pompoen quiche met blauwe kaas is een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem en vooral de manier waarop hij veel smaak geeft aan gerechten en hoe hij ingrediënten combineert. Bij dit gerecht serveert hij Geroosterde spruitjes met pomelo. Het recept hiervan kan je hier vinden. Ik ben niet zo van […]
Carrots and leeks Turkish style heet het recept van Yotam Ottolenghi, waar ik dit recept paarse wortelen en prei met 5 granen op gebaseerd heb. Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot fan van Yotam Ottolenghi. Vooral de manier waarop hij groente verwerkt in zijn recepten. Het is een bewerkelijk recept, je moet er […]
Met een tas vol met lekkere ingrediënten verlieten wij Het Lokaal te Amersfoort. Bij het shoppen had ik al een idee van wat ik wilde gaan maken van al het lekkers. Omdat wij in onze vegetarische maand (elk jaar in januari) zitten, worden dat uiteraard vegetarische gerechten. Vandaag is het bulgur met kikkererwten en geglaceerde […]
Elk jaar in januari gaan wij met onszelf de uitdaging aan om 31 dagen vleesloos te eten. Deze Chinese omeletwrap met erwtjes en bamboescheuten is één van de gerechten van de afgelopen week. Je kunt de omeletwrap eventueel ook vullen met shi-itake, peultjes, of andere groenten, waar jij zin in hebt of wat je in […]
Orzo is een pastasoort wat lijkt op een rijstkorrel. Het wordt vooral veel in de Italiaanse, Turkse, Griekse en Arabische keuken gebruikt. In de Italiaanse keuken wordt het o.a. in soepen gebruikt in plaats van vermicelli. Of als vervanging van risotto rijst in een risotto gerecht, ze noemen het dan orzotto. Je kunt couscous ook […]
Laten we met deze cocktail proosten op een geweldig, gelukkig en gezond Nieuwjaar. Je kunt Champagne, Prosecco of een Cava gebruiken voor deze Sparkling Gold Champagne Cocktail. Door de bruine rum en Amaretto krijgt de cocktail zijn mooie gouden kleur. Champagne Champagne hoort er een beetje bij met Oud en Nieuw. En als […]