Zalm met roergebakken komkommer

Zalm met roergebakken komkommer

Ik mocht van Love my Salad een primeur ontvangen, namelijk een Aziatische roerbak komkommer. Een komkommer die je kunt (roer)bakken. Nu verwachten jullie waarschijnlijk dat ik er een Aziatisch wokgerecht van zou maken, maar ik heb er iets heel anders van gemaakt, namelijk deze gebakken zalm met roergebakken komkommer en dragon roomsaus. Dit is een […]

Gnocchi met prei en erwten

Gnocchi met prei en erwten

Romige gnocchi met prei en erwten en daar eventueel nog garnaaltjes bij, dit wil je proberen! Je kunt dit gerecht vegetarisch houden door de garnaaltjes weg te laten. Of je voegt er nog wat (vegetarische) kipstukjes, blokjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken stukjes zalm bij.   Gnocchi   De Italiaanse gnocchi zijn zachte kussentjes gemaakt […]

Orzo salade met gerookte zalm en aspergetips

Orzo salade met gerookte zalm en aspergetips

Een simpele pastasalade, maar oh zo feestelijk en lekker. Deze orzo salade met gerookte zalm en aspergetips maak je supermakkelijk en snel klaar. Een salade met veel smaak en een lekkere dressing met een citroenkick. Dit wil je proberen!   Orzo   Orzo is een pastasoort maar het lijkt op rijst. Ik vind het een […]

Gerookte makreel paté

Gerookte makreel paté

Ik mocht een heerlijke gestoomde, warm gerookte makreel ontvangen van het Nederlands Visbureau. Natuurlijk is deze makreel heerlijk op een boterham of in een salade, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Het is deze verrukkelijke gerookte makreel paté geworden. Serveer het als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje […]

Luxe zalmsalade schotel

Luxe zalmsalade schotel

Ik heb voor jullie een heel retro gerecht, namelijk deze luxe zalmsalade schotel. En omdat het zo retro is, heb ik het ook maar op een mooie retro visschaal geserveerd (haha). Deze heb ik ooit eens gekocht, maar nog nooit gebruikt. Tijd om hem uit de kast te trekken voor deze heerlijke visschotel. Het is […]

Kabeljauw met asperges en daslookmayonaise

Kabeljauw met asperges en daslookmayonaise

Het is voorjaar de daslookblaadjes ploppen naar boven in mijn tuin en het is het seizoen van de asperges. En om het voorjaar te vieren, heb ik een heerlijk gerechtje voor jullie. Deze kabeljauw met asperges en daslookmayonaise is redelijk snel klaar en je serveert de lente op een bord. Sappige kabeljauwhaasjes met gegrilde groene […]

Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix

Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix

Ik kom al 40 jaar op Ibiza en mijn broer woont er al 35 jaar. Ibiza is erg toeristisch maar kent ook nog rustige en onontdekte plekken. Daar vind je nog het authentieke Ibiza en de lokale restaurantjes waar ze de typische Ibicenco gerechten serveren. Zo hebben wij ooit in het restaurant Can Cires in […]

Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso

Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso

Ik had nog wat afsnijdsels zalm over van een heerlijk zalmgerecht. Nou goed excuus om hiervan iets lekkers te maken. Het is Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso geworden. Want ja ik had ook nog wat bloemkoolroosjes in de koelkast liggen die gebruikt moesten worden. Een lekker no-waste gerechtje is het geworden kan ik […]

Zalm met een daslookkorst

Zalm met een daslookkorst

Ik heb heel veel daslook in mijn tuin staan en dit jaar komt het al vroeg naar boven. Maar wat ga je doen met al die daslook? Nou deze overheerlijke zalm met een daslookkorst uit de oven maken. Een mooie roze zalm met een knalgroene topping, prachtig toch? Serveer dit tijdens een speciaal etentje thuis. […]

Het is nog steeds mosseltijd, laten we er zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan. Natuurlijk zijn mosselen zo gekookt heerlijk,

Pasta met mosselen en nduja

Het is nog steeds mosseltijd, laten we er zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan. Natuurlijk zijn mosselen zo gekookt heerlijk, maar ik vind het leuk om ermee te experimenteren. Zoals in deze pasta met mosselen en nduja, heerlijke mosselen op z’n Italiaans. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit snel te […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden