Broodpudding gemaakt van Kerststol

Broodpudding gemaakt van Kerststol

Manlief had een grote Kerststol gekocht, maar na een week lag de helft hiervan nog op het aanrecht. Dit ook omdat ik (nog) geen brood kan eten. De vriezer is ook helemaal vol, daar kan ik helaas niets in kwijt. Nadat hij heel veel sneetjes Kerststol gegeten had, kwam ook hij tot de ontdekking dat […]

Chocolade fudge met Amarula

Chocolade fudge met Amarula

Met slechts een paar ingrediënten tover je een super lekkere fudge uit de keuken. Decadente chocolade fudge met Amarula cream. Wie wil dat nou niet?   Fudge   Fudge wordt meestal gemaakt van suiker, boter en melk. Door het te verwarmen tot 116 ° C en daarna de ingrediënten te mengen krijg je een gladde […]

Gembercake tulband met sinaasappelicing

Gembercake tulband met sinaasappelicing

Ik wilde al zo lang een gembercake maken en nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een echte winterse cake en vanwege de feestmaand heb ik hem in een tulband cakevorm gebakken. Het is een heerlijke smeuïge en feestelijke gembercake tulband met sinaasappelicing geworden.   Gembercake   Gembercake oftewel gingerbread wordt veel in […]

Drunken Mel Espresso Martini

Drunken Mel Espresso Martini

Een Espresso Martini cocktail wordt origineel gemaakt van espresso, wodka, koffielikeur en een suikersiroop. Ik heb een Drunken Mel Espresso Martini gemaakt deze keer. De wodka is dus vervangen door Drunkel Mel. De perfecte combinatie van espresso en drank! Drunken Mel likeur   Ik mocht in een foodybox van Kroon op het Werk een flesje […]

Kweepeer en cranberry chutney

Kweepeer en cranberry chutney

Deze winterse chutney is heerlijk bij een stukje vlees of op een lekker kaasplankje. Maak het voor de feestdagen voor een speciaal etentje. Of maak een paar potjes van deze kweepeer en cranberry chutney om weg te geven met de Kerstdagen.   Kweeperen   De kweepeer in deze chutney heb ik in ons eigen dorp […]

Trifle met frambozen en meringues

Deze trifle met frambozen en meringues is een echte klassieker. En het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk te maken is, maar je zet wel een fantastisch dessert op tafel.   Trifle   Een trifle is een Engels nagerecht bestaande uit meerdere lagen en geserveerd in een glazen kom waardoor je de laagjes […]

Zelfgemaakte pruimen chutney

Zelfgemaakte pruimen chutney

Je kent dat wel, je koopt lekker veel fruit maar het wil niet rijp of zacht worden in de fruitmand. Dan maar iets lekkers maken van dat fruit, in dit geval de pruimen. Ik heb er een heerlijke zelfgemaakte pruimen chutney mee bereid.   Chutney   Een chutney is een smaakmaker wat oorspronkelijk uit de […]

Nectarine en Amaretto crumble

Nectarine en Amaretto crumble

Deze Nectarine en Amaretto crumble is een heerlijk ‘volwassen’ nagerecht. Het volwassene zit em in de drank die erin verwerkt zit. Namelijk de Italiaanse Amaretto likeur. Deze likeur gaat heel goed samen met de nectarines en de Amaretti crumble. Het is een niet te moeilijk te bereiden toetje, dus geen excuses om het niet eens […]

Gin & Tonic met komkommer

Ik heb voor deze Gin & Tonic met komkommer cocktail blikjes tonic with a hint of cucumber gebruikt. Deze tonic heeft inderdaad de lichte smaak van komkommer en dan is het natuurlijk lekker om echte komkommer te verwerken in deze cocktail. Vind zelfs dat dit drankje ook lekker is zonder gin, voor het geval je […]

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden