Koffiecocktail met Amarena

Koffiecocktail met Amarena

Op 14 februari is het Valentijnsdag en mijn verjaardag. Hoe leuk is dat! Al jaren word ik op deze dag vreselijk verwend door mijn lief en dat vind ik geweldig. Het is gewoon een leuke dag om jarig te zijn. Zo vlak voor Valentijnsdag begint het toch wel te kriebelen en wil ik weer een […]

Aardappelen met spek uit de oven

Aardappelen met spek uit de oven

Ik mocht van Lindenhoff Baambrugge heerlijk producten ontvangen voor een online kookworkshop met Alain Caron. Van enkele producten zat er veel te veel van in de dozen. Zo hadden we een paar blaadjes laurier nodig en ontving ik een zak met 100 gram(!) laurierblaadjes. Dat zijn heel veel blaadjes kan ik je verklappen. Ik vond […]

Craquelé citroen boterkoeken

Craquelé citroen boterkoeken

Ik ben niet zo’n koekenbakker, maar af en toe waag ik mij er toch aan. Ik heb nu een heerlijk recept voor deze mooie craquelé citroen boterkoeken voor jullie. Ze zijn wat groot uitgevallen, maar dat vinden we helemaal niet erg toch? De koeken zijn lekker knapperig aan de buitenkant en nog een beetje zacht […]

Klassieke rode wijnsaus

Klassieke rode wijnsaus

Ik had een klassieke rode wijnsaus gemaakt en kwam erachter dat dit recept nog niet op de site stond. Snel een foto gemaakt van de saus en het recept uitgeschreven voor jullie. Ik maak de saus zo vaak, dat ik het met mijn ogen dicht kan maken. Maar ik stond er helemaal niet bij stil […]

Bramen mousse

Bramen mousse

Ik was de vriezer aan het leegmaken (leegeten) zodat ik het een en ander voor de feestdagen erin kon leggen. Daar vond ik nog een vrieszak met bramenpuree die ik eind van de zomer erin gedaan had. Ik had namelijk ontzettend veel bramen in de tuin en na heel veel potten jam ervan gemaakt te […]

Oesters met Champagne sabayon

Oesters met Champagne sabayon

Deze oesters met Champagne sabayon is een heerlijke amuse of voorgerechtje op een feestelijk etentje thuis. Ben je een oesterliefhebber, dan moet je dit gerechtje echt eens proberen.   Sabayon   Waarschijnlijk ken je sabayon als nagerecht. Deze luchtige soort custard wordt vaak over vers fruit geserveerd. Maar natuurlijk kan je hier ook een ‘hartige’ […]

Varkenshaas met heerlijke chutney

Varkenshaas met heerlijke chutney

Deze varkenshaas met heerlijke chutney is een feestelijk gerecht. Serveer het tijdens een speciaal etentje of met de feestdagen. Ik heb een Kweepeer en cranberry chutney bij de varkenshaas gemaakt en dit smaakte er perfect bij.   Chutney   De kweepeer en cranberry chutney kan je ruim van te voren bereiden. Als je deze in […]

Zijdezacht chocolade dessert

Zijdezacht chocolade dessert

Met slechts twee ingrediënten maak je dit heerlijk zijdezacht chocolade dessert. Het is een chocolademousse gemaakt van pure chocolade en room. Als de (dunne) ganache koud is, klop je het luchtig met een mixer, hierdoor ontstaat een zijdezacht chocolade dessert.   Chocolademousse   Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk iets anders wilde maken, maar […]

Lekkere luchtige aardappelmousseline

Lekkere luchtige aardappelmousseline

Je hebt aardappelpuree en je hebt een lekkere luchtige aardappelmousseline. De mousseline maak je voor speciale etentjes thuis. En jij kan deze mousseline zelf ook maken, een luchtige puree zoals je het in een restaurant eet.   Wat is het verschil tussen een puree en mousseline?   Een aardappelmousseline is een hele smeuïge en luchtige […]

Kipgehaktballetjes in rode wijnsaus

Kipgehaktballetjes in rode wijnsaus

Deze kipgehaktballetjes in rode wijnsaus zijn een afgeleide van de Franse klassieker Coq au vin oftewel kip in rode wijn. Het voordeel van dit gerecht is dat het veel sneller klaar is dan de klassiek kip in rode wijn. En daarbij zijn wij gewoon gek op gehaktballetjes, dus een goed excuus om ze op deze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden