Bahji van gekleurde wortelen

Bahji van gekleurde wortelen

Bahji of Pakora is een van oorsprong een recept uit India. Het is een (pittig) gefrituurd gerecht meestal gemaakt van groenten in een beslag van kikkererwten aangelengd met koud water. Het is een populaire streetfood snack en in restaurants wordt het als voorgerecht of bijgerecht geserveerd samen met een mangochutney. Ik heb deze Bahji van […]

Pittig koriander knoflook naanbrood

Pittig koriander knoflook naanbrood

Ik vind naanbrood heerlijk bij een curry of om lekker belegd te eten. Vooral het koriander/knoflook brood is heerlijk. Nu vond ik dat ik toch eens zelf moest proberen om dit platte brood zelf te maken en volgens mij is het helemaal niet moeilijk. Ik heb er een pittig koriander knoflook naanbrood van gemaakt. En […]

Golden milk smoothie

Golden milk smoothie

Golden milk is een eeuwenoude warme specerijendrank gemaakt van kurkuma (geelwortel). Door de kurkuma krijgt de drank een mooie goudgele kleur, vandaar de naam golden milk. Je kunt de golden milk voor allerlei recepten gebruiken, zoals deze golden milk smoothie. Maar het is ook lekker om te mengen door havermout en dit een nachtje te […]

Koude wortelsoep met korianderpesto

Koude wortelsoep met korianderpesto

Een lekkere koude soep voor een warme dag. Je zou het niet verwachten, maar deze koude wortelsoep met korianderpesto is een heerlijke soep met Oosterse smaken geworden. Natuurlijk kan je er een warme soep van maken op een koude dag. Maar op een zomerse dag is dit een heerlijk soepje. Ik heb een groene curry […]

Rabarber chutney

Rabarber chutney

De meesten zullen rabarber zoet eten, zoals in een rabarbercompote o.i.d. Maar je kunt rabarber ook heel goed bij hartige gerechten serveren, zoals deze rabarber chutney. Lekker bij kip of varkensvlees of zelfs bij (vette) vis. De rabarber chutney kan je ook serveren op een kaasplankje. Rabarber vers van de grond vind je in april tot […]

Kedgeree met tarwe en garnalen

Kedgeree met tarwe en garnalen

Dit gerecht is een afgeleide van de Indiase rijstschotel Kedgeree. Het gerecht wordt veel gegeten in Engeland en de Engelsen hebben er ook hun eigen draai aan gegeven. Zij hebben namelijk de linzen vervangen door vis. Dit is meestal gepocheerde schelvis, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten vis en rijst voor dit gerecht gebruiken. In […]

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba's

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba’s

Ik deed mee aan een virtuele mystery box, iedereen die daar aan mee wilde doen mocht een ingrediënt indienen. Er zijn zes ingrediënten getrokken, dit zijn: gamba’s, kikkererwten, aubergine, sperziebonen, verse kokos en freekeh. Minimaal drie van de zes ingrediënten moesten gebruikt worden en voorraadkast ingrediënten mochten gebruikt worden. Ik had weinig inspiratie met de […]

Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

VVadouvan is een minder bekend curry kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies,, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of […]

Rundvlees curry

Rundvlees curry

Lekkere kruidige en pittige curry. Deze Rundvlees curry is heerlijk met deze wortel zoete aardappelpuree of met pompoenblokjes. Het recept voor de Kruidige pompoenblokjes vind je hier.

Kruidige pompoenblokjes

Kruidige pompoenblokjes

Een heel bijzonder recept met pompoen…het proberen waard. Dit recept van Kruidige pompoenblokjes uit de Indiase keuken past heel goed bij de Rundvlees curry.  

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden