Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Ik had een schattige kleine paarse bloemkool gekocht op de markt maar wist nog niet wat ik ermee ging maken. Even kijken wat ik nog in huis heb, blikje zwarte bonen en maïs, check. Een rode paprika, ook lekker erbij. Een bos koriander die nodig gebruikt moet worden. Zo ontstaat bij mij een gerecht en […]

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.   Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]

Cordita's met pulled pork

Cordita’s met pulled pork

Cordita’s zijn kleine tortilla’s en is een leuk formaat wrap om uit de hand te eten. Het is geen taco, maar een zachte tortilla. Mocht je ze niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een grotere maat tortilla. Ik heb de cordita’s even in de pan gegrild, hierdoor kan je ze makkelijker vouwen en […]

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel

Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel

Wij zijn gek op zoete aardappel en in dit gerecht is het een lekkere zoete tegenhanger bij het pittige van het gehakt. Deze Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar de bereiding hiervan valt reuze mee. Dus laat je niet afschrikken en maak het een keertje! Ik denk dat jong […]

Puntpaprika's gevuld met garnalen

Puntpaprika’s gevuld met garnalen

Ik heb dit gerecht Mexicaanse smaken meegegeven en het is zo lekker uitgevallen. Natuurlijk kan je ook ‘gewone’ paprika’s vullen met dit heerlijke goedje, maar ik had nog puntpaprika’s liggen. Ik denk dat de vulling ook heel erg lekker is in jalapeño pepers of die kleine snack paprika’s. Leuk als borrelhapje. Maak dus snel deze […]

Italiaanse quesadilla's

Italiaanse quesadilla’s

Ik ben gek op quesadilla’s, ze zijn heerlijk en lekker snel klaar. Je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltje eten. Op de site vind je diverse recepten voor quesadilla’s, zoek je maar eens op. Vandaag eten we Italiaanse quesadilla’s. Lekkere Italiaanse smaken in een tortilla.   Quesadilla’s zijn de Mexicaanse tosti’s. Het betekent […]

Mexicaanse zoete aardappel

Mexicaanse zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn helemaal hot en niet zonder reden. Ze zijn namelijk heel erg gezond. De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is geen familie van de aardappel die wij kennen, maar een wortel van een inulinehoudende knol. Deze inuline verteert langzamer dan de zetmeel van onze aardappel. Daarom is deze aardappel zo goed voor […]

Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella

Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella

Heb jij dat ook wel eens, dat je geen boodschappen gedaan hebt maar toch iets verantwoords wilt koken? Ik had dat wel deze avond. Tja dan loop ik even de keukenkastjes, koelkast en diepvries na. Er lagen nog een paar flour tortilla’s in de la, daar wilde ik iets mee doen. Maar wat dan? Verschillende […]

Mexicaanse orzotto met garnalen

Mexicaanse orzotto met garnalen

Deze Mexicaanse orzotto met garnalen is een makkelijk eenpansgerecht. De orzo is een pastasoort wat een beetje op een rijstkorrel lijkt en het voordeel van deze pasta is dat het snel gaar is. Daarbij zijn courgetteplakjes en garnalen ook snel gaar, dus op zich een niet te moeilijk gerecht voor een doordeweekse dag. Maar wel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden