Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep)

Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep)

Deze Spaanse Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep) wordt koud geserveerd, lekkere soep voor een warme dag. Origineel wordt er geen bouillon maar water gebruikt voor deze soep. Ik vind het dan iets te flauw worden, vandaar de bouillon. Ook deze soepen worden koud gegeten: Yoghurtsoep met komkommer en Prei, aardappel, venkelsoep met kervel

Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Deze Spaanse risotto met kip en kikkererwten is een risotto met een Spaans tintje door de chorizo, gerookte paprikapoeder en saffraan. Ik heb ook nog een heerlijk recept voor Risotto met garnalen en tuinbonen voor je.

Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels

Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels

Bonen en peulvruchten zijn goed voor, gebruik ze dus vaker. Bijvoorbeeld in deze Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels. En nog zo’n lekkere salade met peulvruchten: Gegrilde aubergine salade met kikkererwten

Patatje Bravas

Patatje Bravas

Patatas Bravas is een bekend Spaans tapas gerecht. Omdat ik de smaken van deze saus zo lekker vind, heb ik mijn Patatje Bravas gemaakt. Of liever een patatje kapsalon?

Mosselen met chorizo en tomaatjes

Mosselen met chorizo en tomaatjes

Probeer eens mosselen op deze manier.

Sangria ijs

Sangria ijs

Ik had een keer te veel Sangria gemaakt, is dat mogelijk….ja dat is mogelijk. Wat doe je ermee, nou lekker Sangria ijs ervan maken natuurlijk. Lekkere na deze Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen

Paella met groene asperges, bonen en doperwten
Gevulde geroosterde paprika's

Gevulde geroosterde paprika’s

Lekker als tapas of bij de borrel.

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden