Regenboog salade met geitenkaas

Is het geen plaatje, deze kleurrijke regenboog salade met geitenkaas? Ik had zin in een vrolijke salade en dat is het ook geworden. Alle kleuren van de regenboog op je bordje, hoe lekker is dat. Sowieso is het eten van alle kleuren groente goed voor je en vooral als je het in een gerecht zoals […]

Flammkuchen met zalm, citroen en zeekraal

Flammkuchen met zalm, citroen en zeekraal

Ik heb heel veel pizzarecepten op de site staan, maar kwam erachter dat ik nog geen recept voor Flammkuchen had gedeeld met jullie. Hoog tijd om er eens eentje te maken en wat voor een! Deze Flammkuchen met zalm, citroen en zeekraal is echt heerlijk. Eet het als lunch, avondmaaltijd en zelfs lekker als borrelhap. […]

Kwarktaartje met rode bessen

Kwarktaartje met rode bessen

Ik heb diverse cheesecake recepten op de site staan, maar kwam erachter dat ik nog nooit een kwarktaart gemaakt had. Hoog tijd om dit eens te bereiden en het recept met jullie te delen. Dit schattige kwarktaartje met rode bessen heb ik eigenlijk gemaakt omdat ik van die heerlijke rode besjes kreeg uit onze eigen […]

Waterkefir met vlierbloesem

Waterkefir met vlierbloesem

Het is voorjaar de vlier staat volop in de bloesem en ik heb in ons dorp de bloesem geplukt. Moest wel eerst op Facebook vragen waar ik het kon vinden, maar het staat overal in het groen blijkt nu. Van de vlierbloesem heb ik siroop gemaakt, hiervan ga ik weer heel veel andere lekkere recepten […]

Kabeljauwhaas met gegrilde asperges

Kabeljauwhaas met gegrilde asperges

Nou ik heb de laatste asperges van het seizoen nog weten te bemachtigen en heb dit gecombineerd met vis. Deze grote kabeljauwhaas met gegrilde asperges en saffraan/citroen aioli is een super combinatie geworden. Een gerecht wat je heel goed thuis kunt serveren tijdens een etentje.   Kabeljauw   Deze mooie grote kabeljauwhaas met vel komt […]

Pasta salade met mosselen en artisjok

Pasta salade met mosselen en artisjok

Ik wilde een pasta maken, maar het was zo snikkend warm dat ik maar besloot om een pasta salade te maken. Wel met dezelfde ingrediënten die ik voor de pasta bedacht had. Deze pasta salade met mosselen en artisjok kan je dus zowel koud als warm eten.   Mosselen   Zodra de mosselen in het […]

Syllabub met Limoncello en citroen

Syllabub met Limoncello en citroen

Als je onverwacht eters krijgt en je wilt snel een lekker nagerecht bereiden, maak dan deze syllabub met Limoncello en citroen. Een snel te maken toetje wat toch heel erg feestelijk is. Breng het op smaak met wat jij lekker vindt, ik heb er een frisse citroensmaak aan gegeven door de toevoeging van citroenrasp en […]

Salade met yacon, appel en bosknoflook

Salade met yacon, appel en bosknoflook

In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. appels, yacons en bosknoflook en ik heb dit gecombineerd in een salade. Met deze warmte is het wel lekker om salades te eten, of het nu voor de lunch of als voorgerecht of bijgerecht is bij de avondmaaltijd. Dus mocht jij yacons en bosknoflook bij jouw groenteboer […]

Frozen ananas en frambozen Daiquiri

Frozen ananas en frambozen Daiquiri

Hoera het is eindelijk mooi weer, laten we genieten van het zonnetje. En daar hoort natuurlijk een lekkere cocktail bij. Nu zijn wij daar gek op en vooral op die heerlijke Daiquiri’s met veel fruit erin. Deze ijskoude frozen ananas en frambozen Daiquiri zal het goed doen op een cocktailfeestje in jouw tuin. Maak hem […]

Hurricane cocktail

Hurricane cocktail

Ik heb toch een heerlijke zomerse cocktail voor jullie. Deze Hurricane cocktail zal het goed doen op een zomerse avond in de tuin of op een terras. Het drinkt makkelijk weg, maar pas op…..er zit aardig wat alcohol in!   Hurricane cocktail   Deze cocktail is lekker fris en fruitig, met daarbij nog de tropische […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden