Eet jij nooit vis thuis, omdat je het eng vindt dit te bereiden? Dat hoeft helemaal niet. Probeer eens deze harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten. De vis wordt namelijk in de oven bereid en kan eigenlijk niet mislukken. Het enige waar je op moet letten is dat de vis niet te lang […]
Aquafaba, wat is dat zal jij je misschien afvragen? Aquafaba is het vocht wat in een pot kikkererwten (of andere peulvruchten) zit. Dat goedje wat je altijd door een zeef heen gooit. Niet meer doen, want van dit vocht kan je hele leuke recepten maken, zoals deze Aioli gemaakt van aquafaba. Deze vloeistof lijkt heel […]
Deze salade rode kool, biet, linzen en feta is een heerlijke vegetarische lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Mijn lunch bestaat vaak uit een salade en meestal flans ik iets in elkaar wat er nog voorradig is in de koelkast. En een blikje linzen heb ik altijd wel op voorraad net […]
Een hete grog werd vroeger vaak gedronken om griep tegen de gaan. Het is zo’n oud huismiddeltje wat gebruikt werd om koorts tegen te gaan of juist om het lekker warm te krijgen. Tegenwoordig rennen we gelijk naar de huisarts als we griep hebben, maar vroeger ziekte je het gewoon uit met diverse huismiddeltjes en […]
In mijn zoektocht naar groene kruidensauzen over de hele wereld, kwam ik ook op deze Indiase groene chutney. Uiteraard heb ik er weer mijn eigen versie van gemaakt. Lekker fris, pittig, beetje zoet van de kokos en aards van de garam masala kruiden. Je gebruikt voor dit recept de koriander met steeltje en al, maar […]
Chermoula is een Marokkaans/Noord-Afrikaanse marinade c.q. saus, die meestal gebruikt wordt voor het marineren van vis, vlees of kip. Een chermoula recept varieert van familie tot familie en iedereen verklaart zijn/haar recept als de enige echte. Meestal wordt in chermoula olijfolie, verse kruiden zoals peterselie en koriander, (ingelegde) citroen, knoflook, peper en komijn gebruikt. Vooral door […]
Jaja, ik had nog steeds wat mooie oerwortelen liggen van boer Martin Topper. En van de laatste paarse heb ik deze geraspte paarse wortelsalade gemaakt. Ik kwam op het idee van deze salade door het lezen van het boek The Happy Pear, welke ik ontvangen mocht van Uitgeverij Scriptum. Lees hier meer over het boek. […]
Wil je een keer Sole Véronique maken, vroeg hubbie. Geen idee wat dat was, maar van zijn omschrijving heb ik dit gerecht Vis in witte wijnsaus met druiven bereid. De Franse chef Auguste Escoffier is de bedenker van dit klassieke gerecht Filets de Sole Véronique (tongrolletjes in een saus van druiven). Escoffier heeft het begin […]
En nog zo’n lekkere salade gemaakt van 1 van de 3 soorten salade boontjes die ik mocht van de firma Kesbeke. Er is een Hollandse, een Griekse en een Mediterrane mix. De laatste heb ik gebruikt voor deze salade met Mediterrane boontjes mix, wortel en radijsjes. Omdat ik op de markt gekleurde wortelen zag liggen […]
Bij onze familie hangt een overvloed aan blauwe druiven in de tuin. Ik heb een tas vol meegekregen om er iets van te maken, want ja om ze alleen maar voor de sier te laten hangen vind ik een beetje zonde. Het enige nadeel van deze druifjes is dat er pitjes in zitten, daarom besloot […]