Simpele witte koolsalade

Simpele witte koolsalade

De kinderen kwamen eten en ik had totaal geen inspiratie om te koken. Dat gebeurt niet vaak, maar deze keer wel. Doe iets simpels, zoals een hamburger bijvoorbeeld, zei manlief. Dus heb ik grote dikke en pittige hamburgers gemaakt. Erbij lekkere frieten uit de oven en deze simpele witte koolsalade. Nou dit was een groot […]

Spaanse tortilla met chorizo en mosselen

Spaanse tortilla met chorizo en mosselen

De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas – is heerlijk als een (vegetarische) maaltijd of als tapas te serveren. Maar je kunt er natuurlijk ook andere ingrediënten aan toevoegen, dus wees avontuurlijk met wat je toevoegt: paprika’s, asperges, overgebleven geroosterde groenten of vlees. Ik heb nu een Spaanse tortilla met chorizo en mosselen […]

Venkel met dragon salsa verde

Venkel met dragon salsa verde

Dit is een van de lekkerste manieren om venkel te bereiden. Gestoofde venkel is lekker zacht en heeft een zoetere smaak en is lichtbruin van kleur. Het is een lekker bijgerecht bij kip, vlees of vis. En het smaakt heerlijk met de pittige salsa verde. Maak deze venkel met dragon salsa verde snel en laat […]

Mosselen in citroen knoflooksaus

Mosselen in citroen knoflooksaus

Alle mosselfans, opgelet. Ik heb namelijk een heerlijk mosselrecept voor jullie. Deze mosselen in citroen knoflooksaus is weer eens een hele andere manier om mosselen te bereiden. Persoonlijk ben ik dol op mosselen en als we ze eten, kook ik het vaak in een wijn of bouillon. Ik bereid het gewoon met wat smaakmakers zoals […]

Lamsstoof met venkel

Lamsstoof met venkel

Als jij iemand bent die denkt dat lamsvlees intimiderend kan zijn om te bereiden, begin dan met deze lamsstoof met venkel. Als jij net begint met lamsvlees, dan is deze stoofpot (net zoals een runderstoofpot) het geheim om het vlees low and slow te stoven tot het supermals is. Lamsvlees heeft een geweldige diepte van […]

Pappardelle met zeevruchten en roomsaus

Pappardelle met zeevruchten en roomsaus

Een gemakkelijke, snelle en heerlijke pasta met zeevruchtensaus die perfect is voor de zomer! Deze pappardelle met zeevruchten en roomsaus bevat brede eierpasta in een romige tomatensaus gemaakt met gemengde zeevruchten. Dit is geen typische vissaus om in te dippen, zoals een cocktailsaus. Hier hebben we het eerder over een lichte tomaat-, wijn- en roomsaus, […]

Kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer

Kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer

Lekkere kabeljauwhaasjes met Griekse smaken, geserveerd met bulgur en gekleurde paprika’s. Na vier minuten kwam er perfect gegaarde kabeljauwhaasjes uit de airfryer die mooi glazig wit van binnen waren. Deze kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer moet je dus echt eens proberen. Snel klaar en superlekker.   Kabeljauw   De kabeljauw is een populaire vissoort […]

Pastasalade met zeevruchten

Pastasalade met zeevruchten

Poeh, wat is het warm! Ja ik weet het, we mogen niet klagen nu het zomer is, maar ja die temperaturen boven de 30 graden is mij toch iets te gortig. Hierdoor heb ik helemaal geen zin in warm eten noch in lang in de keuken staan. Deze pastasalade met zeevruchten is een ideaal gerecht […]

Spaghetti met spinazie blauwe kaassaus

Spaghetti met spinazie blauwe kaassaus

Deze spaghetti met spinazie blauwe kaassaus is een heerlijk en makkelijk te bereiden vegetarische pasta. Maar je kunt er ook nog een gegrilde steak, stukje kip of tofu erbij maken als je extra proteïne erbij wilt serveren. De saus is super romig en heeft precies de juiste hoeveelheid spinazie en wat voedzame en knapperige walnoten. […]

Mexicaanse maïssalade esquites

Mexicaanse maïssalade esquites

Esquites is een van de meest populaire streetfood in Mexico. Ze zijn heerlijk en staan bijna altijd op tafel bij feestjes met vrienden en op verjaardagsfeestjes. Je zou het van verse maïs kunnen maken, maar uit blik is iets makkelijker en sneller. De authentieke Mexicaanse maïssalade esquites wordt meestal in een bekertje of kommetje geserveerd […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden