Groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei

Groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei

Even iets heel anders bereiden dan boerenkoolstamppot. Probeer deze pittige soep met een Thaise twist. Ik heb voor het gemak een lekkere groene currypasta uit de winkel genomen in plaats van zelf de curry pasta te maken. Deze groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei is een goede kickstart van onze vegetarische maand januari. Zeker […]

Curry van kalkoen en wokgroenten

Curry van kalkoen en wokgroenten

Deze curry van kalkoen en wokgroenten is nog zo’n heerlijk en makkelijk recept om je overgebleven Kerstkalkoen in te verwerken. Ik had een hele grote kalkoen van KellyBronze gekregen en daar bleef aardig wat van over. Nu gooi ik nooit eten weg en vind het leuk om dit dan weer te verwerken in andere recepten. […]

Paarse wortelsoep

Paarse wortelsoep

Heb je mijn blog over Kleurrijke vergeten groenten uit de Flevopolder al gelezen? Ik mocht diverse gekleurde wortels en bietjes ontvangen van boer Martin.   Door de wortels te raspen, verkort je heel erg de kooktijd van de wortels. Houdt wat rasp achter voor de garnering van de soep. Natuurlijk kan je deze soep ook […]

Golden Milk Smoothie

Golden Milk Smoothie

Golden Milk is een eeuwenoude warme specerijendrank gemaakt van kurkuma (geelwortel).  Door de kurkuma krijgt de drank een mooie goudgele kleur, vandaar de naam golden milk.  Je kunt de golden milk voor allerlei recepten gebruiken, zoals deze Golden Milk Smoothie. Maar het is ook lekker om te mengen door havermout en dit een nachtje te […]

Luchtige rabarbersmoothie in een bowl

Luchtige rabarbersmoothie in een bowl

Manlief is hevig aan het sporten en heeft het idee dat hij iets ‘extra’s’ nodig heeft om zijn lichaam te laten herstellen en te versterken. Nu eten wij gezond en zeer gevarieerd, maar hij wilde toch extra eiwitten naar binnen krijgen. Daarom heeft hij een grote pot pure whey gekocht met eiwitsupplementen. Tja dan staat […]

Indonesisch stoofvlees Rendang

Indonesisch stoofvlees Rendang

Indonesisch stoofvlees Rendang is een klassieker uit de Indonesische keuken, geliefd over de hele wereld. Het wordt vaak een curry genoemd, maar is dat niet. Rendang is een recept op basis van rundvlees, citroengras, gember, knoflook, ui, rode peper en kokosmelk en kent vele variaties. Hierbij mijn recept. Sereh is citroengras en is vers verkrijgbaar […]

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba's

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba’s

Ik deed mee aan een virtuele mystery box, iedereen die daar aan mee wilde doen mocht een ingrediënt indienen. Er zijn zes ingrediënten getrokken, dit zijn: gamba’s, kikkererwten, aubergine, sperziebonen, verse kokos en freekeh. Minimaal drie van de zes ingrediënten moesten gebruikt worden en voorraadkast ingrediënten mochten gebruikt worden. Ik had weinig inspiratie met de […]

Mokka Frappuccino

Mokka Frappuccino

Ik mocht van Batavia Dutch Coffee 3 soorten ‘cold drip’ koffie ontvangen om te proberen. Nu is deze koffie al heerlijk om zo te drinken met een paar ijsklontjes erin, maar ja ik word dan toch getriggerd om er iets meer mee te doen. Zo kwam ik op deze Mokka Frappuccino. Ik heb hiervoor de […]

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergines …. ik ben er gek op. Dus vandaag een lekker bowl met vegetarisch comfort food gemaakt; een Aubergine curry met zilvervliesrijst. Perfect voor deze koude dag. Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt dit ook in poedervorm gebruiken. En zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, gebruik ik veel verse kruiden. Ten eerste omdat […]

Satésaus

Satésaus

Mijn vader kon fantastische Indische rijsttafels bereiden en hoe meer mensen aan tafel, hoe leuker hij het vond. Hierbij zijn recept van satésaus, dit is natuurlijk de allerlekkerste satésaus! Ik weet niet wat dat was met hem, maar hij vond de Indonesische keuken helemaal geweldig. Als hij een rijsttafel maakte, was hij al dagen van […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden