Koude rode bietensoep

Koude rode bietensoep

Deze Koude rode bietensoep is een multifunctionele soep. Hij kan namelijk koud en warm gegeten worden. Dus een soepje voor het hele jaar rond. Probeer het eens. Het recept van dillepesto vind je hier.

Pompoenhummus

Pompoenhummus

Pompoenhummus is een gezonde spread voor op een cracker, rijstwafel of op brood. Lekker als ontbijt, lunch of bij de borrel. Hier vind je het recept voor de Hummus gemaakt van kikkererwten

Arabische wortelsalade

Arabische wortelsalade

Probeer deze Arabische wortelsalade eens, je zult er geen spijt van krijgen. Door die mooie oerwortelen in dunne repen te snijden, komen de prachtige kleuren nog beter uit. En het staat ook nog eens super mooi en feestelijk op je bord. De dressing van deze salade maakt het ‘Arabisch’, je geeft door deze dressing de […]

Wortel hummus

Wortel hummus

Deze Wortel hummus is lekker als dip bij een borrelhap of zelfs op de boterham. Je maakt deze wortel hummus met rauwe wortelen, je hoeft de wortelen dus niet eerst van te voren te koken. Alleen maar te schillen en je keukenmachine doet het werk voor je. Snel klaar en super lekker, wie wil dat […]

Baba ganoush

Baba ganoush

Baba Ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine uit het Midden-Oosten. Bij de Turkse supermarkt en in de grotere supermarkten kan je deze dip kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is wel zo leuk en lekker. Ook een lekkere dip is deze hummus.  

Vegetarische ovenschotel met aubergines

Vegetarische ovenschotel met aubergines

Deze Vegetarische ovenschotel met aubergines is een heerlijke vegetarische schotel met veel smaak waarbij je het vlees absoluut niet mist.   Probeer ook eens deze vegetarische Aubergine curry met zilvervliesrijst

Basisrecept hummus

Basisrecept hummus

Vergeet de kant-en-klaar hummus….. maar maak je eigen hummus, hier vind je het Basisrecept hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer de hummus met pita- of Turks brood. Hierbij nog een paar recepten van hummus op verschillende manieren bereid: Tonijn en olijvenhummus, Bietenhummus en Groene kruidenhummus

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet.   Mezze   Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken en wordt meestal geserveerd in een pan of tajine met een stuk brood om in de saus te dippen. Het is een groentemengsel van tomaten, paprika, pepers en knoflook gebakken in de pan met daarin eieren gepocheerd. Het wordt gegeten als ontbijt . Ik heb een heerlijke Shakshuka […]

Marokkaanse runderstoofpot

Marokkaanse runderstoofpot

Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden