Mac and Cheese met paprika en ham

Mac and Cheese met paprika en ham

Het is na mijn gastric sleeve een hele puzzel wat ik wel en wat ik niet kan eten. Vlees eten gaat nog niet echt jofel, terwijl het ziekenhuis er wel op zit te hameren dat je genoeg eiwitten naar binnen krijgt. Laat ik vanavond eens pasta proberen, misschien lukt dit wel. Heb nog een rode […]

Steak tartare

Steak tartare

Ik heb het diverse keren in Frankrijk gegeten en ben er gek op. Een klassieker op en top! De steak tartare is gehakte rauwe biefstuk die vaak aan tafel aangemaakt wordt. Origineel worden er frietjes bij geserveerd. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar als voorgerechtje steel je er ook de show mee. Als […]

Flat Iron Steak een van de malste steaks

Flat Iron Steak een van de malste steaks

Ik heb helemaal de flat iron steak ontdekt. Daar heb je misschien nog nooit van gehoord, maar het is een steak uit de sukade gesneden. Sukade hoor ik je denken? Dat is toch draadjesvlees wat heel lang moet sudderen? Ja dat klopt! Maar als je dit vlees wat uit de schouder van een rund komt, […]

Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

Gevulde eieren zijn lekker retro en leuk als borrelhapje. De basis voor gevulde eieren is hard gekookte eieren, roomboter en mayonaise. Maar je kunt natuurlijk allerlei vullingen maken voor deze eitjes. Lekker met bijvoorbeeld vers gehakte kruiden erdoor, pittig Oosters met Sriracha saus en koriander, of blauwe kaas erdoor geprakt. Deze keer heb ik gevulde […]

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht […]

Aioli gemaakt van aquafaba

Aioli gemaakt van aquafaba

Aquafaba, wat is dat zal jij je misschien afvragen? Aquafaba is het vocht wat in een pot kikkererwten (of andere peulvruchten) zit. Dat goedje wat je altijd door een zeef heen gooit. Niet meer doen, want van dit vocht kan je hele leuke recepten maken, zoals deze Aioli gemaakt van aquafaba. Deze vloeistof lijkt heel […]

Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes

Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes

Scotch eggs komen oorspronkelijk uit Groot-Brittanië. Het zijn balletjes gehakt met daarin gekookte eieren. Er wordt meestal het gehakt van braadworsten gebruikt om te eitjes in te verstoppen, in Nederland worden ze ook wel eierballen genoemd. De balletjes worden gerold door paneermeel en daarna gefrituurd. Ik heb Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes, waardoor je kleine […]

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Een klassieker uit de Britse keuken. Oorspronkelijk werd het met restjes vlees en aardappel gemaakt. Ik heb er mijn twist aan gegeven door zoete aardappelen in de puree te gebruiken. Mijn Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree heb ik wel traditioneel met lamsgehakt gemaakt, maar je kunt ook rundergehakt gebruiken (dan heet het gerecht Cottage Pie). […]

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Ik heb voor deze krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes zelf een soort paneermeel gemaakt. De kipschnitzels zijn namelijk gepaneerd met gemalen pepsels (zoute sticks). Deze pepsels had ik nog over van een borrel. Ja dan zit je met zo’n aangebroken zak, wat doe je ermee. Als je het te lang laat liggen worden ze zacht, […]

Kip drumsticks in een mosterd honingsaus

Kip drumsticks in een mosterd honingsaus

Deze kip drumsticks in een mosterd honingsaus is een makkelijk 1-pansgerecht. Je hoeft van mij geen biologische kip te kopen, maar laat de plofkippen alsjeblieft liggen. Ik heb mijn kip bij Polderkip vandaag, dit zijn vrije uitloopkippen die een beter leven hebben gehad en dat proef je ook. Lekker mals vlees! Ik heb een milde gerookte […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden