Eendenborst met kersensaus

Eendenborst met kersensaus

Deze eendenborst met kersensaus is een feestelijk gerecht. Serveer het dan ook op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Zowel in de kersensaus en op de eendenborst heb ik 5-spice kruiden gebruikt, dit geeft het net een extra smaak en iets feestelijks.   Eendenborstfilet   Ik koop mijn eendenborstfilets online bij . Dit […]

Bruine bonen curry met rijst

Bruine bonen curry met rijst

Ik mocht van Peulvruchten.nl diverse soorten peulvruchten ontvangen en werd uitgedaagd om daar leuke recepten mee te verzinnen. Van de gedroogde bonen heb ik deze heerlijke en aromatische bruine bonen curry met rijst gemaakt. Het is een Afghaans recept en daar heet deze curry Lubya. Nu ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken, daarom deze […]

Wokgerecht met kip en cashewnoten

Wokgerecht met kip en cashewnoten

Ik heb ooit eens een wokgerecht met kip met cashewnoten gegeten bij de Chinees. Hoog tijd om dit heerlijke maaltje eens zelf thuis te maken. En dat is helemaal niet zo moeilijk en net zo lekker. Super malse en sappige kip met knapperige groente en die zalige cashewnoten erbij.   Zelf koken   Onze buren […]

Taco’s met barbecue kip

Taco’s met barbecue kip

Nou ik heb toch een makkelijk, snel te maken en heerlijk receptje voor jullie. Deze taco’s met barbecue kip is in no time gemaakt en zit boordevol met smaak. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond om snel even iets heerlijks in elkaar te flansen.   Taco’s   Dit zijn kleine dubbelgevouwen tortilla’s. Je hebt ze […]

Ingemaakte rode uiringen

Ingemaakte rode uiringen

Pickled onions oftewel ingemaakte rode uiringen, zijn niet alleen prachtig van kleur maar ze geven een gerecht een extra kick. Ze zijn makkelijk te maken en je kunt naar smaak kruiden en specerijen toevoegen. Ik heb meestal wel een pot in de koelkast staan, hier blijven ze lang goed.   Met een minimale inspanning en […]

Curry met kikkererwten en zoete aardappelen

Curry met kikkererwten en zoete aardappelen

Ik heb al diverse curry’s op de site staan, maar deze vegetarische curry met kikkererwten en zoete aardappelen is ook niet te versmaden. En wat denk je, het is ook nog eens een vegan gerecht. Het is een echte comfortfood, vol met lekkere ingrediënten die goed voor je zijn. Zoals de vezels in vitaminen in […]

Bavette met tomaten maïssalsa

Bavette met tomaten maïssalsa

Wij zijn gek op bavette, een malse steak voor de echte liefhebber. Deze bavette met tomaten maïssalsa is een heerlijke bereiding van dit stukje vlees. Met daarbij een pittige salsa, je waant je in Mexico. Aangezien we dit jaar daar niet naartoe kunnen vliegen, halen we dit land maar naar onze eigen tafel.   Bavette […]

Halloumi spiesjes met krieltjes

Halloumi spiesjes met krieltjes

Het is zomer en de barbecues draaien volop. Maar wat gooi je erop als je geen vlees wilt eten? Nou deze heerlijke Halloumi spiesjes met krieltjes en hele kleine paprika’s natuurlijk. En daarbij maken we nog een lekkere zelfgemaakte pesto, genieten maar. Met deze spiesjes serveer je een complete maaltijd, en het zoute van de […]

Poke bowl met kokosrijst en witvis

Poke bowl met kokosrijst en witvis

En alweer mocht in een mooie foodybox van Kroon op het Werk ontvangen. Dit is de zomereditie en er zitten weer toffe producten in. Het eerste product waarmee ik iets gemaakt heb is de Furikake Zeewier. Een Japanse smaakmaker gemaakt van zeewier. Dit vraagt natuurlijk om een passend gerecht en het is een heerlijke Poke […]

Aziatische broccoli salade

Aziatische broccoli salade

Ik had nog wat broccoli over, wat zal ik ermee doen. Zal ik het roosteren of roerbakken? Dit geeft altijd een lekkere smaak aan de toch wel zo saaie broccoli. Nee, ik ga er iets anders mee doen. Omdat ik Aziatische burgers ging maken, wilde ik in dit thema blijven. Het is dus een Aziatische […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden