Tarte tatin van sjalotjes

Tarte tatin van sjalotjes

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook in een hartige versie maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van sjalotjes. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een complete maaltijd.   Tarte tatin […]

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Swirlcake met chocolade en Cointreau

Ik deed weer mee aan – de voorlopig laatste –swiepswoepswap van Mandy&More. Je kunt bij deze receptenswap opgeven aan wat voor soort receptensite je gekoppeld wil worden. Ik heb me deze keer laten verrassen en werd gekoppeld aan Evelien van gezellige recepten. Om mezelf uit te dagen, heb ik toch weer gekozen om iets te […]

Kipvleugels met citroen en peper

Kipvleugels met citroen en peper

Lemon pepper chicken wings oftewel kipvleugels met citroen en peper zijn de lekkerste borrelhapjes die je ooit gegeten hebt. Lekker veel smaak door de citroen, peper en knoflookboter, dit wil je proberen! Deze kipkluifjes zijn heerlijk als avondmaaltijd maar zeker ook als borrelhapje.   Kipvleugels   De kipvleugels ook wel kipkluifjes genoemd zijn relatief goedkoop. […]

Polenta met paddenstoelen en barbecuesaus

Polenta met paddenstoelen en barbecuesaus

Deze polenta met paddenstoelen en barbecuesaus is een snel te maken vegetarisch gerecht met heel veel smaak. Ideaal voor een doordeweekse dag als je weinig tijd hebt om te koken, maar wel zin hebt in een lekkere maaltijd. Polenta is namelijk in een paar minuten gekookt en paddenstoelen bakken duurt ook maar even. Gebruik daarbij […]

Gevulde paprika’s met worst

Gevulde paprika’s met worst

In het fantastische nieuwe boek Smokey Goodness Brand New BBQ van Jord Althuizen staan heel veel recepten die ik wil uitproberen. Eentje daarvan is Sausage stuffed peppers. Als je de foto van dit gerecht ziet in het boek, dan begin je al te zeveren. Het is het eerste recept wat ik uit het boek gemaakt […]

Ossenhaas met bearnaisesaus

Ossenhaas met bearnaisesaus

Deze klassieker uit de Franse keuken stond op de kaart in het restaurant van mijn ouders. Dan heb ik het wel over de jaren tachtig hè. Ik heb zo vaak gezien hoe ossenhaas met bearnaisesaus bereid werd, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Maar nu is het zover en gaan we vandaag op […]

Scones met mangojam

Scones met mangojam

Ik had eetrijpe mango’s gekocht omdat manlief er zo gek op is. Maar na een paar dagen lagen ze nog in de fruitmand. Hoog tijd om er iets mee te doen. Omdat ik nog nooit jam van mango’s gemaakt had, dacht ik laat ik dat eens proberen. Nou die jam is heerlijk geworden hoor en […]

Klassieke Engelse Treacle tart

Klassieke Engelse Treacle tart

Deze taart stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had de taart al diverse keren voorbij zien komen op Engelse kookprogramma’s op TV en was gelijk nieuwsgierig geworden ernaar. Hoe kan je een taart van broodkruim en stroop maken? Nou dat kan, zal ik […]

Cupcakes met dragee eitjes

Cupcakes met dragee eitjes

De kleindochters waren weer te logeren en dan gaan we altijd bakken. Hoewel ik niet zo’n bakster ben, toveren we toch diverse lekkere versnaperingen uit de oven. Favoriet bij hun zijn de pindakaaskoekjes, maar cakejes oftewel cupcakes of muffins vinden ze ook heel leuk om te maken. Omdat het binnenkort Pasen is, hebben wij cupcakes […]

Basisrecept voor gevulde eieren

Basisrecept voor gevulde eieren

Gevulde eieren zijn toch wel de klassieke Hollandse borrelhapjes. Lekker retro, maar ze zijn nog steeds heerlijk. En ik blijf ze maken met de Paasdagen en dan zijn ze ook altijd heel snel op. Dat zegt toch wel iets over deze ouderwetse borrelhap. Het maken ervan is helemaal niet moeilijk. Je mengt de gekookte eigelen […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden