Elke vierde donderdag van november wordt er in de Verenigde Staten Thanksgiving gevierd. Het is een soort dankdag voor het gewas. De Amerikanen hebben dan vrij en vieren uitgebreid feest met de familie. De tafel wordt feestelijke gedekt en er wordt meestal wel gevulde kalkoen geserveerd, daarom wordt het ook wel Turkey Day genoemd. Daarbij […]
Ik heb een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht voor jullie. Je kunt het als soep of als curry serveren, wat jou maar lekker lijkt. Deze peulvruchten curry met spinazie is lekker met gekookte witte rijst of met naanbrood. Zo’n bowl met curry is comfort food ten top. Niet te spicy maar wel lekker […]
Ik wil dit jaar van zoveel mogelijk soorten groenten een soep maken. Omdat ik gek ben op aubergines, moest hiervan natuurlijk ook een soepje gemaakt worden. Het is deze geroosterde aubergine soep geworden. En lekker dat het was! Ben jij ook zo gek op aubergine, probeer deze soep dan snel. Een romige vegetarische/vegan soep met […]
Ik heb toch een heerlijk stoofgerecht voor jullie. Deze Antilliaanse stoofschotel Karni stobá is lekker machtig, kruidig en pittig, ideaal voor een koude dag. Langzaam gestoofd rundvlees met uien, knoflook, peper, aardappelen, wortelen en sojasaus is een hartverwarmend gerecht wat je wilt proberen! Het vlees laat je zo lang pruttelen tot het bijna uit elkaar […]
Ik ben gek op aubergines en probeer daarom zoveel mogelijk recepten met deze mooie paarse vruchtgroente. Nu heb ik er een heerlijke vegetarische aubergine curry van gemaakt die bovendien ook nog vegan is. De aubergine in de hoofdrol in deze Indiase curry met een romige tomaten-kokossaus. Aubergines Eet jij wel eens aubergines, of […]
Bleekselderij wordt niet zo vaak meer gebruikt in onze keuken en dat is jammer. Deze bleekselderijsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld is een heerlijke soep met de vergeten bleekselderij in de hoofdrol. Comfortfood op z’n best, eet het warm op een koude dag of koud op een warme dag. Dat is het leuke van bleekselderij, deze […]
Een soort Spaanse aardappel omelet (Tortilla de Patatas) maar dan met extra toevoeging van gerookte forel en zongedroogde tomaatjes. Ik weet niet of de Spaanse smaakpolitie het goed vindt dat ik hun klassieke omelet aangepast hebt, maar ik heb het toch maar zo gedaan. Een heerlijke smeuïge aardappel omelet met forel en tomaatjes is het […]
Deze pasta Alfredo met kip is een heel simpel en snel te maken gerecht, ideaal dus voor een doordeweekse dag. Dat wil zeggen als je al pulled kip in huis hebt. Dan maak je deze heerlijke en romige pasta in een mum van tijd. Lekkere pittige kip gemengd door de romige kaassaus. Alfredo saus […]
Van mijn broertje uit Ibiza kreeg ik o.a. een heerlijke honing en saffraan van het eiland. Daar moest ik natuurlijk iets speciaals van maken. Van de Ibecenco honing heb ik deze zalige filorolletjes met walnoten en honing gemaakt en van de saffraan een lekkere saffraan orzo met zalm. Als jij van die specifieke smaak van […]
Ik weet nog zo goed dat ik jaren geleden in Amerika voor het eerst een blooming onion at in een Outback Steakhouse. Zo hé, dat was lekker! Ik had me toen al voorgenomen om dit thuis te maken. Na een paar mislukte pogingen, heb ik de ui nu maar in parten gesneden en deze gefrituurd. […]