Runderwangen gestoofd in rode wijn

Runderwangen gestoofd in rode wijn

Op onze toer door Twente kwamen wij terecht bij Erve Elferman. Hier houden ze limousine koeien die vredig in een weiland lopen. De enthousiaste boer Harrie liet ons bijna niet gaan, hij had zoveel te vertellen over zijn prachtige bedrijf. Natuurlijk hebben we hier heel veel van dit lekkere vlees ingeslagen, waaronder runderwangen. Ik heb […]

Quiche met oesterzwammen en kaas

Quiche met oesterzwammen en kaas

Ik heb mij door mijn groenteboer op de markt, een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Een deel daarvan heb ik gebruikt in een tempura en dat was toch lekker! De rest heb ik in deze quiche met oesterzwammen en kaas verwerkt. Oesterzwammen worden bij het bakken niet zo ‘nat’ als bijvoorbeeld champignons en zijn daarom […]

Provençaalse groenteschotel Tian

Provençaalse groenteschotel Tian

Dit is een heerlijke en kleurrijke ovenschotel, wat je als vegetarisch gerecht of bijgerecht kunt serveren. Een Tian is de aardewerken stoofpot waar het gerecht in gestoofd wordt. Er worden in principe dezelfde groenten gebruikt als in de Franse groentemix ratatouille, zoals aubergine, courgette en tomaten. De smaak komt ook van de verse kruiden die […]

Rundvlees Vindaloo (Indiase curry)

Rundvlees Vindaloo (Indiase curry)

Vindaloo (of ook wel Vindalho) is een populair curry gerecht uit Goa (India). Het is een kruidige curry met wijnazijn en veel knoflook erin. Er bestaan veel variaties op dit recept, zo worden er verschillende soorten azijn gebruikt in het gerecht. En in het ene recept wordt tomaten(blokjes) of tomatenpuree gebruikt en in het andere […]

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree

Een klassieker uit de Britse keuken. Oorspronkelijk werd het met restjes vlees en aardappel gemaakt. Ik heb er mijn twist aan gegeven door zoete aardappelen in de puree te gebruiken. Mijn Shepherd’s Pie met zoete aardappelpuree heb ik wel traditioneel met lamsgehakt gemaakt, maar je kunt ook rundergehakt gebruiken (dan heet het gerecht Cottage Pie). […]

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Ouderwetse gestoofde sukadelappen

Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund. Dit vlees bevat veel spierweefsel omdat veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit. Ik had […]

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak. Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht.   Stoofvlees   Gebruik runder riblappen voor dit gerecht. Het mag doorregen […]

Zelfgemaakte groentebouillon

Zelfgemaakte groentebouillon

In de vegetarische maand januari gebruik ik best wel veel groentebouillon. Nu kan je natuurlijk groentebouillon maken van bouillonblokjes, maar ik ga voor de zelfgemaakte groentebouillon. Ten eerste bepaal je dan zelf welke smaak je eraan geeft en ten tweede – niet geheel onbelangrijk – is het veel gezonder voor je om zelf je bouillon […]

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Voordat je deze knoflooksoep van gepofte knoflook gaat eten, moet je eerst een knoflook alert afgeven! Maar als je samen de knoflooksoep geniet, is er geen probleem. Ben je gek op knoflook, dan moet je deze soep echt proberen. Door het poffen in de oven, is de scherpte er helemaal af en ontstaat er een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden