Ouderwetse huzarensalade maken

Ouderwetse huzarensalade maken

Lekker retro. Vroeger in het restaurant van mijn ouders was deze salade erg populair. Waarom…. nou omdat alles zelf en vers bereid werd. Ik ga nu de ouderwetse huzarensalade maken zoals mijn vader deze maakte. En deze is super lekker kan ik jullie verklappen. Maar ja, mijn vader maakte alles super lekker! Serveer de salade […]

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]

Teriyaki jackfruit sushibowl

Teriyaki jackfruit sushibowl

Deze Teriyaki jackfruit sushibowl is een vegetarisch en zelfs een vegan gerecht. Je kunt het warm, lauwwarm en zelfs koud serveren. Wat jij maar wilt. Wij hebben het koud gegeten want het was een warme dag.   Jackfruit   Dit is een grote vrucht uit een grote boom in Azië. Deze vrucht groeit het hele […]

Venkel wortelsalade met geitenkaas

Venkel wortelsalade met geitenkaas

Deze venkel wortelsalade met geitenkaas is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd op een warme dag. Ik heb een dressing gemaakt met een natuurazijn chili venkel van Tromp & Rueb wat ik mocht ontvangen in een Foodybox. Natuurlijk wilde ik bij deze azijn een salade met venkel maken. Het is een heerlijke combi […]

Noedels met soto zalm en asperges

Noedels met soto zalm en asperges

Ik mocht in de Foodybox van Kroon op het Werk een blikje Soto kruidenmix van Euroma (Jonnie Boer) ontvangen. Natuurlijk top om er een lekkere Soto van te maken, maar ik het verwerkt in deze Noedels met soto zalm en asperges. Je kunt deze salade warm of koud serveren. Omdat het zo’n mooie dag was, […]

Visragout met zalm en kabeljauw

Visragout met zalm en kabeljauw

Een pasteitje is altijd lekker tijdens een feestelijk etentje. Deze heerlijke visragout met zalm en kabeljauw is super lekker en heel snel gemaakt. Dus als je een visliefhebber bent, maak dan snel deze ragout.   Ragout   Ragout wordt vaak gegeten met de feestdagen. En ga nou niet ragout uit blik klaarmaken, maar lekker zelf […]

Duivenborst met zwarte knoflookjus

Duivenborst met zwarte knoflookjus

Het is herfst en weer tijd voor wild. Wilde duif deze keer, een heerlijk gerecht voor de echte liefhebber. Ik heb duivenborst met zwarte knoflookjus gemaakt en manlief – die nog nooit duif gegeten had – zei dat dit het lekkerste was wat hij tot nu toe had gegeten. Wat een compliment! Dit gerecht is […]

Mini roti met kippendijen Peking style

Mini roti met kippendijen Peking style

Ik had nog een pak mini roti in de kast liggen en wilde daar iets lekkers mee maken. Nu had ik al heel lang in mijn hoofd om kip te bereiden met de smaken van Peking eend. Ben namelijk gek op dit gerecht. Nou deze mini roti met kippendijen Peking style is een mooie combi […]

Freekeh met gefrituurde bloemkool

Freekeh met gefrituurde bloemkool

Deze freekeh met gefrituurde bloemkool is een bijzondere maar heerlijke combinatie. Ik heb er Prosciutto bij geserveerd, maar als je dit weglaat heb je een heerlijke vegetarisch gerecht. Je kunt er in plaats van de ham verkruimelde feta of geitenkaas bij serveren, lijkt me ook erg lekker.   Freekeh   Freekeh is een iets minder […]

Aziatische kippendijen met wortelsalade

Aziatische kippendijen met wortelsalade

Dit is een heel makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. En dat willen we toch allemaal? Niet teveel werk als je net thuis bent van je werk en toch een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel zetten. Nou dat kan met deze Aziatische kippendijen met wortelsalade.   Aziatische recepten   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden