Rabarber kokos amandelcake

Rabarber kokos amandelcake

En weer een heerlijke recept gemaakt van de lokale producten van de Flevournl foodbox die ik gekocht had om onze boeren te steunen. Van de speciale frambozen rode biologische rabarber van boer Rob Verduijn uit Zeewolde en biologische eieren van van Eierautomaatzeeasterweg uit Lelystad heb ik deze te lekkere Rabarber kokos amandelcake gemaakt.   Rabarber […]

Bloedsinaasappel cake met glazuur

Bloedsinaasappel cake met glazuur

Nou ik krijg nog eens plezier in het bakken. Hoe vaker in het doe, hoe leuker ik het ga vinden. En dat is natuurlijk weer leuk voor jullie …… steeds meer bakrecepten op de site (haha). Deze bloedsinaasappel cake met glazuur is helemaal niet moeilijk te maken. Je kunt het met of zonder glazuur maken, […]

Wafels met sinaasappel en curd

Wafels met sinaasappel en curd

Ik had al heel lang geleden eens een wafelijzer (apparaat) gekocht, maar deze stond nog steeds ingepakt achter in een kast. Geen idee waarom ik die tot nu toe nog niet gebruikt had. Maar geen excuses meer, ik ga wafels bakken vandaag. Het worden wafels met sinaasappel en curd. En omdat het bloedsinaasappeltijd is garneer […]

Eierkoeken met sinaasappel en cranberries

Eierkoeken met sinaasappel en cranberries

Eierkoeken zijn ronde luchtige koeken die je heel makkelijk zelf kunt maken. Ze worden gemaakt van (natuurlijk) eieren, suiker, bloem en bakpoeder. Je kunt ze nog extra op smaak brengen met bijvoorbeeld citroenrasp, vanille of sinaasappelrasp zoals ik bij deze eierkoeken met sinaasappel en cranberries heb gedaan.   Tussendoortjes   Een eierkoek is een redelijk […]

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Deze citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop zijn heerlijk als dessert of bij de koffie of thee. Ik heb de cakejes met een ganzenei gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 2 grote kippeneieren gebruiken.   Ganzeneieren   Ganzeneieren zijn heel erg geschikt om te gebruiken in cake omdat ze wat zoeter en romiger […]

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole met uienjus

Toad in the hole is een typisch Brits gerecht. Het zijn verse worstjes welke in de oven worden gebakken in een soort Yorkshire pudding. Yorkshire pudding is ook al zo’n typisch Brits gerecht wat meestal bij de Sunday Roast geserveerd wordt. Ik wist niet hoe ik dit gerecht heb beste vertalen c.q. benoemen moest, dus […]

Zelf Iers sodabrood maken

Zelf Iers sodabrood maken

Sodabrood oftewel soda bread klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar is toch echt een overheerlijk brood. En daarbij is het brood wat je heel snel en makkelijk bereid. Het deeg hoeft namelijk niet te rijzen omdat er geen gist ingaat. Nou heb ik jullie overgehaald en gaan jullie zelf Iers sodabrood maken?   Sodabrood   […]

Heerlijke smeuïge brownies

Heerlijke smeuïge brownies

Ik ben niet zo’n taarten- en koekenbakster, maar voor onze verjaardagen heb ik een bakblik achter uit het keukenkastje gehaald. Geen taart gebakken maar heerlijke smeuïge brownies. Dit is het perfecte basisrecept voor brownies, die je zelf naar smaak kunt aanpassen.   Brownies   Brownies of een chocolade brownie is ook weer zo’n typisch Amerikaans […]

Kruidige pompoen fritters met chilisaus

Kruidige pompoen fritters met chilisaus

Deze kruidige pompoen fritters met chilisaus zijn lekker als een snack of als bijgerecht bij een stukje vlees of kip. Fritters, beignets, rösti van pompoen of pompoenkoekjes, maakt niet uit hoe je ze noemt, ze zijn gewoon superlekker. En zijn ze niet prachtig mooi oranje? Die spatten toch van het bord af.   Fritters   […]

Karamel appel en walnotencake

Karamel appel en walnotencake

Ik had heel veel walnoten gekregen van de boom die bij mijn zusje in de tuin staat. Heb ze laten drogen op een krant boven de convectorput. En daar lagen ze maar, tja toch maar iets ermee doen. Eerst een hele middag bezig geweest om ze te kraken, maar dan heb je ook wel een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden