Jambalaya met chorizo en garnalen

Jambalaya met chorizo en garnalen

Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, komen hier nogal eens Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook deze Jambalaya met chorizo en garnalen. Dit is een typische Creoolse rijstschotel uit de Cajun keuken van Louisiana (het zuiden van Amerika). Het lijkt de Amerikaanse versie van de Spaanse paella. Het wordt net zoals de paella […]

Aubergine en kikkererwten salade

Aubergine en kikkererwten salade

Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Ik had kabeljauwhaasjes gekocht omdat ze in de aanbieding waren. Maar ja, hoe zal ik ze deze keer bereiden. Gewoon bakken in de pan kan altijd, maar hier in huize Culinea houden wij van Wereldse smaken. Zo eten we vaak recepten met een Midden-Oosters tintje omdat we beide gek zijn hierop. Aziatische, Franse, Italiaanse en […]

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Het is weer aspergetijd en omdat het aspergeseizoen niet lang duurt moeten we er nu van genieten. De eerste verse asperges zijn rond half april verkrijgbaar en het seizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Asperges en zalm zijn een match made in heaven. Vandaag eten we gegrilde gravad lax met asperges een zeekraal, een ideale […]

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Nou de zomer laat nog een beetje op zich wachten, dus laten wij het zonnetje in huis schijnen met deze heerlijke zelfgemaakte paella. Heb jij weleens Paella gemaakt thuis? En dan bedoel ik dus zonder pakjes en zakjes. Die pakjes zijn helemaal niet nodig om zelf de lekkerste paella te maken. Volg dit recept en […]

Pittige tofu met vegetarische nasi

Pittige tofu met vegetarische nasi

In Indonesië heet het tahoe, in China doufu en in Japan tofu. Voor miljoenen mensen in Azië is het dagelijkse kost. En ook in Nederland wordt het steeds populairder, vooral onder de vegetariërs omdat het een super vleesvervanger is. Tofu zit namelijk vol met goede proteïnen en vitaminen en dit kan ik goed gebruiken na […]

Aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas

Aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas

En weer zo’n heerlijk recept van Boor van @domainemalpaskookt. Aardappeltjes uit de oven met Reblochon heet haar recept. Ik noem het Aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas. Dit omdat ik het gerecht in kleine ovenpotjes (ramaquins) heb bereid. Volgens mij wordt dit gerecht Tartiflette genoemd in Frankrijk. Dit aardappelgerecht wordt in een grote […]

Carne asada van bavette

Carne asada van bavette

Deze bavette is gemarineerd, gegrild in een grillpan en daarna verder gegaard op een ovenplank in de oven. Carne asada is een vleesgerecht uit Latijns Amerika. Een groot stuk vlees wordt een paar uur gemarineerd en daarna geroosterd. Dan wordt het in dunne plakken gesneden en meestal geserveerd als een hoofdgerecht in taco’s of burrito’s. De letterlijke […]

Zwarte Fideuà met zeevruchten

Zwarte Fideuà met zeevruchten

Ik had nog zwarte inktbouillon over van een zwarte orzotto die ik gemaakt had. Ja daar moet ik dan weer iets anders lekkers van maken. Het is een zwarte Fideuà met zeevruchten geworden. De gekleurde zeevruchten staan prachtig op de zwarte Fideuà. Ik heb ze daarom apart bereid en op het laatst op de zwarte […]

Geitenbrie uit de oven

Geitenbrie uit de oven

Via social media ben ik in contact gekomen met Boor. Boor is samen met haar man Bart eigenaar van een ontzettend leuk vakantieverblijf Domaine Malpas in de Aveyron in het zuiden van Frankrijk. In het hoogseizoen kunnen de gasten twee keer per week aanschuiven aan hun eettafel. Boor kookt dan een 4-gangen menu. Omdat ze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden