Indiase kipspiesjes met naanbrood

Indiase kipspiesjes met naanbrood

Deze Indiase kipspiesjes met naanbrood is een afgeleide van het recept Korma and coconut chicken skewers van Donna Hay. Ik ben groot fan van haar, vooral van haar fast, fresh, simple gerechten. Ik heb als marinade voor de kipspiesjes de kruidenpasta Korma van Patak’s gebruikt en naanbrood gekruid met koriander en knoflook voor nog meer […]

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Deze gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven is een feestelijk voorgerecht voor een bijzonder dinertje. Het rokerige van de tonijn gaat goed samen met het zure van de grapefruit en het zoute van de zwarte olijven. Hubbie is gek op tonijn, daarom heb ik hem verrast met deze salade. Hij was helemaal lyrisch, ondanks dat […]

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Voordat je deze knoflooksoep van gepofte knoflook gaat eten, moet je eerst een knoflook alert afgeven! Maar als je samen de knoflooksoep geniet, is er geen probleem. Ben je gek op knoflook, dan moet je deze soep echt proberen. Door het poffen in de oven, is de scherpte er helemaal af en ontstaat er een […]

Radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella

Radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella

Deze radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella is een lekkere winterse salade vol met kleur en smaak. Serveer het als lunch, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Ik had nog een paar in de oven geroosterde bietjes en een wortel liggen en heb deze door de salade gedaan. Hoe je bietjes in de oven kunt roosteren, […]

Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Deze salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille wordt op smaak gebracht met een heerlijke romige dille dressing. Gebruik voor dit recept kipfilet. Door de kip heel langzaam te laten garen in de warme bouillon, krijg je een sappige kipfilet. Je kunt de salade (lauw)warm eten of koud op een warme zomeravond. Lekker als […]

Broodje kip met pittige koolsalade

Broodje kip met pittige koolsalade

Bij dit broodje kip met pittige koolsalade heb geserveerd op z’n Amerikaans, namelijk met chips. Heerlijk! Als je een fan bent van kipdijfilets, dan zal je deze sandwich geweldig vinden! Hoog opgestapeld met een eenvoudige, romige pittige koolsalade en geserveerd op een geroosterd broodje. Maak de koolsalade van tevoren en bak vervolgens de kip vlak […]

Banh mi van overgebleven kalkoen

Banh mi van overgebleven kalkoen

Deze Banh Mi van overgebleven kalkoen is heel geschikt om te maken van het kalkoenvlees wat je overhebt van bijvoorbeeld de feestdagen. Ik had een grote KellyBronze kalkoen gekregen, waarvan nog aardig wat borstfilet overgebleven was. Natuurlijk kan je ook gewoon gesneden kalkoenfilet uit de winkel voor dit recept gebruiken.   Banh mi is een […]

Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote

Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote

Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote is ideaal om te maken van de overgebleven kalkoen etc. van de feestdagen. Ik mocht een hele grote KellyBronze kalkoen ontvangen en daar was nogal wat van overgebleven. En aangezien er niets verloren gaat in mijn keuken, heb ik weer diverse recepten bedacht met de overgebleven kalkoen. Ik had […]

Bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel

Bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel

Deze bieten tortilla wrap met heksenkaas en gerookte forel is een feestelijk hapje. Je kunt het als lunch serveren of als borrelhap. Dan snijd je de wraps in stukken en serveer je het als hapje. De mooie rode tortilla’s gemaakt van bietjes zijn lekker zoet en licht en gaan heel goed samen met de heksenkaas […]

Rode appel en knolselderijsalade met burrata

Rode appel en knolselderijsalade met burrata

Ik had nog een paar van die prachtig rode Redlove appels liggen en wilde daarmee iets maken waardoor de spectaculaire dieprode kleur mooi uitkwam. En ik had nog een heerlijke burrata kaasje liggen van de Buffalo Farm Twente. Ik heb deze combinatie bedacht en moet zeggen dat de rode appel en knolselderijsalade met burrata een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden