Risotto van bulgur met aardpeer

Risotto van bulgur met aardpeer

Deze risotto van bulgur met aardpeer is heerlijke vegetarische risotto gemaakt van bulgur in plaats van risottorijst. Je kunt ook van bulgur, orzo of andere graansoorten een risotto maken. Probeer het eens. Als je wilt kan je nog een stukje vlees hierbij serveren, zoals een kipfilet of zo. De aardpeer die in het vergeethoekje heeft […]

Pompoen hasselback

Pompoen hasselback

Deze pompoen hasselback is weer eens een hele andere manier om pompoen te bereiden. Je hebt hiervoor een flespompoen nodig. Het is een spectaculair bijgerecht tijdens een dinertje. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Misschien ken je de Hasselback aardappel wel, het is een aardappelrecept waarbij de aardappel in een waaiervorm […]

Lasagne met paddenstoelen en kaassaus

Lasagne met paddenstoelen en kaassaus

Ik heb diverse paddenstoelen bij elkaar gesprokkeld …. nee niet in het bos maar bij diverse groenteboeren en heb daar deze heerlijke vegetarische lasagne met paddenstoelen en kaassaus van gemaakt. Lekkere aardse smaken met de romigheid en zoute pit van de kazen. Het is een grote schaal geworden, dus genoeg voor heel veel eters. De […]

Tarwe met boerenkool, schorseneren en shiitake

Tarwe met boerenkool, schorseneren en shiitake

Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wintergroenten te gebruiken in onze vegetarische maand. Zo ook deze schorseneren, die naar me lagen te lonken bij de groenteboer. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit laatste omdat ze lastig schoon te maken zijn. Ze zijn beter te schillen als je ze een tijdje in een […]

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergines …. ik ben er gek op. Dus vandaag een lekker bowl met vegetarisch comfort food gemaakt; een Aubergine curry met zilvervliesrijst. Perfect voor deze koude dag. Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt dit ook in poedervorm gebruiken. En zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, gebruik ik veel verse kruiden. Ten eerste omdat […]

Cranberry compote

Cranberry compote

Zeg je Kerst dan zeg je cranberries. Deze zijn vers verkrijgbaar in december en passen heel goed bij het Kerstdiner. Lekker bij wild, kalkoen, kip, varkensvlees of zelfs kaas. Cranberry compote is veel lekkerder dan de kant-en-klare en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb cranberrysap* (van Ocean Spray te koop bij o.a. AH) […]

Pavlova met Cranberry compote

Pavlova met Cranberry compote

Ik had een hele grote Pavlova met cranberry compote met ons familie Kerstdiner gemaakt. Maar ja door de drukte vergeten foto’s ervan te maken. Heel vervelend….moest ik hem nog een keer maken! Maar dat is geen straf, want hij is ontzettend lekker. Ik heb nu kleintjes gemaakt maar je kunt ook een hele grote maken. […]

Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet

Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet

Deze kleurrijke hartige Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet is een heerlijk winters en vegetarisch gerecht. Je kunt allerlei soorten wortelachtige groenten hiervoor gebruiken. Ik had nog geroosterde rode bietjes liggen, gebruik anders gekookte bieten of kook ze apart van de andere groenten. Als niet alle groenten in de ovenschaal past, gebruik […]

Koffiebavarois

Koffiebavarois

Deze koffiebavarois heb ik gemaakt van Yirgacheffe koffie van Batavia Dutch Coffee. Het is een heerlijk niet te zoet dessert met een milde koffiesmaak geworden. Als je van zoet houdt, kan je meer suiker gebruiken in de slagroom. Ik vond het leuk om met de koffie van Batavia Dutch Coffee recepten te verzinnen. De Yirgacheffe […]

Vegetarische Pho

Vegetarische Pho

Deze Vegetarische Pho (Pho Chay) is een kruidige en pittige soep uit Vietnam. Het is van oorsprong geen vegetarische soep, maar ik heb er een vegetarische variant van gemaakt. Pho bestaat uit een krachtige bouillon van rundvlees of kip, dungesneden vlees, rijstnoedels, verschillende specerijen en pepers en limoen. Het is een heerlijke verwarmende soep, vooral […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden