Broodje met gebakken paprika en paddenstoelen

Broodje met gebakken paprika en paddenstoelen

Een soort van makkelijke maaltijd vanavond, had niet zo’n zin om uitgebreid te koken. Ik heb voor dit broodje met gebakken paprika en paddenstoelen Ciabatta gebruikt en deze lekker afgebakken in de oven, maar je kunt natuurlijk ook een stokbroodje of pistoletjes nemen voor dit gerecht. Om het nog meer een ‘complete’ maaltijd te maken, […]

Tarwe met wortels en kikkererwten

Tarwe met wortels en kikkererwten

Deze Tarwe met wortels en kikkererwten is een Midden-Oosters recept en diegenen die mij al langer volgen, weten dat ik gek op deze keuken ben. Ik heb voor dit gerecht hele tarwekorrels gebruikt. Die koop je in grote zakken bij een Turkse winkel. Je kunt de tarwe het beste een paar uur van te voren […]

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen

We zijn gek op pasta, dus zullen er wel diverse pastagerechten voorbij komen in onze vleesloze maand. Vandaag staan pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen op het menu. Ik had nog een halve zak spinazie over van het gerecht van gisteren en een halve pompoen in de koelkast liggen. Ook lag er nog een halve […]

Perzische bonen en noedelsoep

Perzische bonen en noedelsoep

Asheh reshteh oftewel Perzische bonen en noedelsoep is een stevige wintersoep gemaakt van diverse soorten bonen, heel veel verse groene kruiden, noedels (reshteh) en een zuivelproduct. Door de vele bonen en kruiden is het een hele gezonde soep. De soep wordt gegeten met Nieuwjaar en de noedels in de soep symboliseren geluk en succes voor […]

Vegetarisch gevulde courgettes

Vegetarisch gevulde courgettes

Ik ben niet zo gek op vleesvervangers, maar als je vegetarisch gehakt goed rul bakt met specerijen dan wordt het toch wel smakelijk. Door de gerookte paprikapoeder is het lekker pittig, houd je daar niet van dan doe je iets minder erbij. Of juist meer als je van pittig houdt. Deze vegetarisch gevulde courgettes hebben […]

Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes

Teriyaki risotto met paddenstoelen en kastanjes

1 januari, het is weer zo ver. Onze vleesloze maand start vandaag. Geen meatless monday maar meatless month ….. 31 dagen zonder vlees. Het vijfde jaar op rij alweer. Niet vegetarisch en niet uit principe maar gewoon om te kijken of we een maand zonder vlees kunnen, creatief zonder vlees en vis zeg maar. We […]

Tompouce met champignons en geitenkaas

Tompouce met champignons en geitenkaas

Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]

No-waste groene groentesoep

No-waste groene groentesoep

Ik had nog allerlei restjes groenten over en heb hiermee deze no-waste groene groentesoep gemaakt. Dit is een geweldig recept om alle restjes van groenten te gebruiken. Inclusief de dingen die sommige mensen normaal gesproken weggooien, zoals de groene uiteinden van prei, broccolistengels en de buitenste spruitblaadjes. Dit kunnen rauwe of gekookte ingrediënten zijn, omdat […]

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

En weer een leuke recepten swap met Jadis Schreuder en Anouk de Rooij van foodiesign.nl. Het is het Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas recept van hun geworden. Dit recept sprong er voor mij uit omdat ik gek ben op bietjes en geitenkaas.   Jadis en Anouk zijn twee jonge food designers. Jadis houdt van […]

Taco's met bonen, avocado en mango

Taco’s met bonen, avocado en mango

Bonen zijn goed voor je, probeer daarom eens deze vegetarische Mexicaanse Taco’s met bonen, avocado en mango. Door de vulling zal je het vlees echt niet missen. Lekker met een zoetje van de mango. Dit gerecht is snel klaar en is ook leuk om als hapje te serveren.   Ben je gek op garnalen? Probeer […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden