Gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip

Gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip

Ik heb heerlijke biologische pompoenen meegekregen van boer Dijkstra en daar ga ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van een pompoen heb ik deze lauwwarme salade van gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip gemaakt. Je kunt dit warm, lauwwarm of koud serveren. Als je het warm wilt serveren moet je de zwarte boontjes even opwarmen […]

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus

Het gerecht Pisto oftewel Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus lijkt een beetje op Shakshuka, maar dan op z’n Spaans. Eieren pocheren in een groente/tomatensaus wordt overal in de wereld gegeten. En elk land kent zijn eigen variant hierop. Vaak wordt het als ontbijt geserveerd, maar het is natuurlijk ook lekker als lunch of avondeten. […]

Kippenvleugels met knoflook en tijm

Kippenvleugels met knoflook en tijm

Deze kippenvleugels met knoflook en tijm zijn heerlijk als avondmaaltje met een lekkere salade erbij, maar ook lekker als borrelhap. Als je ze als borrelhap serveer, snijd ze dan eventueel doormidden zodat het wat handiger eet uit het vuistje. Je kunt zoveel of weinig knoflook gebruiken als je wilt, als je er gek op bent […]

Indiase lamsnek curry

Indiase lamsnek curry

Lamsnek is ongeveer het lekkerste stukje stoofvlees van het lam. Het is helemaal niet duur (bij de Turkse slager) en er zit veel smaak in dit vlees. Om er nog meer smaak aan te geven heb ik deze keer een Indiase lamsnek curry gemaakt. Een heerlijke kruidige curry is het geworden.   Laat je slager […]

Spaghetti met garnalen en hete saus

Spaghetti met garnalen en hete saus

Ik zeg het maar gelijk….deze Spaghetti met garnalen en hete saus is een bizar recept. Bizar omdat er mayonaise in zit. Mayonaise in een warme saus, waarom niet? In feite is bearnaisesaus ook een warme mayonaise, alleen dan gemaakt van boter in plaats van olie. Gebruik wel een goede mayonaise zoals die van Hellmann’s of […]

Mosselen met cider en crème fraîche

Mosselen met cider en crème fraîche

Deze mosselen met cider en crème fraîche is een afgeleide van de Franse moules marinière. Ja die Fransen weten wel hoe ze mosselen lekker kunnen bereiden. Nu het mosselseizoen weer begonnen is, kunnen we zoveel mogelijk hiervan genieten. En dat doen wij ook! Hubbie die altijd zegt dat hij niet zo van de mosselen is, […]

Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata

Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata

Ik had rauwe bietjes gepoft in de oven. Man wat zijn ze dan lekker, veel lekkerder dan die gekookte bietjes uit de winkel. Ik heb een bietje gebruikt voor een heerlijke salade, er bleven dus nog een paar gepofte bietjes over. Die heb ik gebruikt in deze fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata.   […]

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Tijdens onze trip naar Twente zijn we natuurlijk weer langs de Buffalo Farm gegaan om die heerlijke verse buffalo mozzarella en andere lekkernijen van deze boerderij te kopen. Ik heb de bolletjes gebruikt in deze schotel Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella. Een lekker makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag.   […]

Patatje heel speciaal met pulled beef

Patatje heel speciaal met pulled beef

Pulled beef is eigenlijk niets meer dan onze ouderwetse draadjesvlees. En die heb ik verwerkt in dit patatje heel speciaal met pulled beef. Natuurlijk kan je hiervoor ook pulled pork of chicken gebruiken, maar ik had nog een restje draadjesvlees over. Dus vanavond eten we patatje heel speciaal met pulled beef.   Eigenlijk is dit […]

Mexicaanse orzotto met garnalen

Mexicaanse orzotto met garnalen

Deze Mexicaanse orzotto met garnalen is een makkelijk eenpansgerecht. De orzo is een pastasoort wat een beetje op een rijstkorrel lijkt en het voordeel van deze pasta is dat het snel gaar is. Daarbij zijn courgetteplakjes en garnalen ook snel gaar, dus op zich een niet te moeilijk gerecht voor een doordeweekse dag. Maar wel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden