Chai Bubble Tea

Chai Bubble Tea

Het nationale drankje van Taiwan verovert nu ook ons land. Bubble Tea oftewel Boba is een drankje gemaakt van thee, melk, een siroop en tapiocaparels. Deze parels worden gemaakt van cassave en als ze gekookt zijn, hebben ze de structuur van winegums. De balletjes hebben weinig smaak, maar geven een leuk effect aan het drankje. […]

Tapiocapudding met aardbeien

Tapiocapudding met aardbeien

Ik had nog een pot tapiocakorrels staan en heb die weer eens uit de kast getrokken en deze heerlijke tapiocapudding met aardbeien van gemaakt. Wij hebben het als ontbijt gegeten, maar het is ook lekker als tussendoortje of zelfs als nagerecht. Omdat de Hollandse aardbeien nu in het seizoen zijn, heb ik deze gebruikt. Je […]

Bloemkoolsoep met kerrie

Bloemkoolsoep met kerrie

Ik mocht een mooie biologische bloemkool van BioBrass uit Zeewolde ontvangen en heb daar deze heerlijke bloemkoolsoep met kerrie van gemaakt. Daarbij nog een te lekkere korianderpesto gemaakt en die erop gelepeld. Een vegetarische en zelfs vegan soep, die makkelijke te bereiden is. Bloemkool is nog nooit zo smaakvol geserveerd!   Bloemkool   Bloemkool is […]

Zalm in folie van de barbecue

Zalm in folie van de barbecue

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm in folie van de barbecue met een Oosterse marinade is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue […]

Broccoli salade met pindadressing

Broccoli salade met pindadressing

Hoe krijg ik mijn man aan de broccoli? Nou door een broccoli salade met pindadressing te maken. Hij is namelijk gek op pindasaus en eet het liefst pindasaus met patat (niet andersom dus hè)! Dus ik heb een heerlijke dressing gemaakt van pindakaas en dit bij de rauwe broccoli geserveerd. Ik heb nog nooit iemand […]

Aziatische Sloppy Joes

Aziatische Sloppy Joes

Manlief had spontaan boodschappen gedaan in Friesland waar hij werkt. Maar ja ik had al boodschappen in huis, volgende keer even vragen of ik iets nodig heb en wat ik nodig heb hè schat? Maar wat hij gekocht had zag er wel goed uit, dus het weekmenu maar even omgegooid. Hij had ook heel mooi […]

Aziatische gegrilde groene asperges

Aziatische gegrilde groene asperges

Wij zijn gek op asperges en eten deze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Ik probeer ze elke keer op een andere manier te bereiden. Deze keer zijn het Aziatische gegrilde groene asperges geworden. De Aziatische smaken gaan heel goed samen met de gegrilde asperges en de cashewnoten geven het een lekkere crunch. […]

Pittige kipdijfilets met een noedelsalade

Pittige kipdijfilets met een noedelsalade

Het is een stralende en warme dag, tijd voor een lichte maaltijd. Deze pittige kipdijfilets met een noedelsalade is zo’n gerecht. Makkelijk en snel te bereiden met heerlijk pittig maar ook lekker fris door de limoen en verse munt. Aziatische smaken op een bordje, dit wil je proeven!   Noedels   Ben jij ook zo […]

Rijst met gehakt, spinazie en shiitake

Rijst met gehakt, spinazie en shiitake

Deze rijst met gehakt, spinazie en shiitake is een afgeleide van de Taiwanese Rou zao fan. Het heeft ongeveer dezelfde ingrediënten, alleen heb ik het gehakt niet zo laten pruttelen zoals dat eigenlijk gedaan wordt lang (minstens vier uur) in het Taiwanese recept. Een snellere versie zullen we maar zeggen, maar wel eentje met heel […]

Gele curry van wortelen

Gele curry van wortelen

Ik mocht weer van die mooie gekleurde wortelen ontvangen die van De Zonneheerdt komen. Ze zaten in de Flevourbox van april. Wij zijn gek op wortelen en ik heb daarom ook diverse wortelrecepten op de site staan. Nu wilde ik iets heel anders maken, het is deze super lekkere gele curry van wortelen geworden. Een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden