Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]

Kersen gin cocktail

Kersen gin cocktail

Ik ben gek op Gin & Tonic, maar hubbie niet. Hij vindt het veel te bitter zoals hij dat zelf noemt. Op zich vind ik dat niet erg, dan is al die lekkere Gin voor mij. Maar ik wilde toch eens een cocktail maken voor mijn zoetekauw. Het is een kersen gin cocktail geworden en […]

Gin Tonic met rabarbersiroop

Gin Tonic met rabarbersiroop

Ik heb voor deze Gin Tonic met rabarbersiroop eerst een siroopje gemaakt van rabarber. Daarbij een roze gin en een elderflower tonic gebruikt. Natuurlijk kan je ook een ‘gewone’ gin en tonic gebruiken, maar voor de smaak is deze gin en tonic een erg lekkere combi met de rabarbersiroop.   Bedenk van te voren dat […]

Roze Gin Tonic met frambozen en munt

Roze Gin Tonic met frambozen en munt

Nou die roze gin die ik gekocht heb, is me toch een partij lekker. Het heeft subtiele fruitige smaken en natuurlijk een prachtige kleur. Echter als je hem met tonic mixt, vervalt de mooie roze kleur een beetje. Deze roze Gin Tonic met frambozen en munt is echt verrukkelijk, probeer het snel!   Ben jij […]

Roze Gin Tonic

Roze Gin Tonic

Ik zag een roze gin staan bij onze lokale slijter en heb deze gelijk gekocht. Hier moest ik natuurlijk iets lekkers van maken. Er stond nog toevallig een flesje roze hibiscus tonic van Schweppes in de koelkast, kwam dat even goed uit. Het is dus een hele roze Gin Tonic geworden.   Roze gin   […]

Engels ontbijt in de vorm van een hamburger

Engels ontbijt in de vorm van een hamburger

Heb jij weleens een uitgebreid Engels ontbijt gegeten? Een full English breakfast bestaat vaak uit gebakken spek, worstjes, eieren, tomaten en paddenstoelen. Je kunt er ook nog witte bonen en/of bloedworst bij verwachten. Veel Engelse pubs serveren dit ontbijt, je kunt het dit zelfs de hele dag bestellen. Ook in Amerika is dit ontbijt erg […]

Aardbeien Eton Mess met hangop

Aardbeien Eton Mess met hangop

Eton Mess is een klassiek Engels nagerecht. Het zou zijn ontstaan doordat een pavlova (meringue) taart met slagroom en aardbeien op de grond gevallen was. Natuurlijk was de brosse meringue in stukken gevallen. Ze hebben toen alles bij elkaar geraapt en in een schaal gedaan en het Eton Mess genoemd. Deze aardbeien Eton Mess met […]

Gin Tonic met mandarijn en dragon

Gin Tonic met mandarijn en dragon

Tja je koopt een grote bos verse dragon bij de groenteboer, gebruikt een paar takken en dan houd je nog mega veel over. Heel veel dragon recepten verzinnen dan maar. Naast de klassieke Bearnaise saus en de ….., heb ik ook deze heerlijke Gin Tonic met mandarijn en dragon gemaakt. Ik had namelijk nog wat […]

Seedlip mocktail

Seedlip mocktail

Na mijn gastric sleeve operatie drink ik niet meer. En dat valt me best wel zwaar, af en toe heb ik toch zin in een wijntje of een lekkere cocktail. Voor mijn verjaardag kreeg ik een fles Seedlip garden 108 non-alcoholic spirit 70cl, dit zou DE vervanger van gin zijn. Heb de drank eerst geproefd, […]

Dadelmuffins

Dadelmuffins

Deze dadelmuffins hebben wel iets weg van sticky toffee pudding. Lekker zondig dus, maar ja als je met mate zondigt dan is dat geen probleem. Balans is het toverwoord! Dit zijn echte verwenmuffins die heerlijk zijn bij een kopje koffie of thee. Verwen je familie of vrienden ermee.   Je kunt de muffins iets ‘gezonder’ […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden