We werden uitgedaagd door Keuken Kampioen om een barbecue gerecht te verzinnen met maïs in de hoofdrol. Tja wat ga je dan maken, een hele maïskolf op de barbecue, een heerlijke maïssalade of iets anders? Ik had nog een paar piadina’s liggen en wilde die hiervoor gebruiken. Het is een quesadilla gemaakt van piadina met […]
Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip […]
Hoe maak je een wrap met krokante kip die knapperig en zo lekker is? Malse kipreepjes omhuld met knapperig gebakken panko, verpakt in wraps gevuld met sla, radijsjes, wortel, komkommer en zure room fetadip. Deze knapperige kip wrap smaakt zo lekker en is het beste lunch of avondmaal. Vol van smaak en de toppings zijn […]
Deze pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas is bijna geen recept te noemen, want het is simpel een paar ingrediënten met elkaar mengen. De salsa is lekker pittig door de Remia garlic-sriracha mayonaise. Normaal ben ik niet zo van de kant-en-klaar producten, maar deze mayonaise is echt lekker. Probeer het eens. Ik heb […]
Deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs is een heerlijk en niet te moeilijk te maken gerecht. Ook handig als je voor heel veel mensen moet koken, bereid de vulling dan vast voor en vul de wraps dan op de avond zelf. Zet ze in de oven en klaar is kees. En voor extra pit […]
Deze pittige Jalapeño saus is vooral bekend in Texas waar het geserveerd wordt in de Tex-Mex restaurants. Het is een frisse en pittige saus die jouw gerechten een extra kick kunnen geven. Ook lekker om te serveren bij tortilla chips, op een lekkere steak of bij quesadilla’s. Jalapeño pepers kunnen erg pittig zijn. Als je […]
Deze rundvlees chili kan je op verschillende manieren serveren. Je kunt er polenta en in de oven geroosterde pompoen bij serveren. Of rijst met zwarte bonen. Of je zet de pan op tafel en daarbij serveer je tortilla’s, guacamole, tomatensalsa, zure room en maakt er een Mexicaans feestje van. Ik heb in dit recept paprikapuree […]
Zoete aardappelen en bonen zijn goed voor je, probeer ze daarom eens in deze vegetarische Cordita’s met zoete aardappel en salsa verde. Cordita’s zijn kleine wraps, het is een leuk formaat voor een hapje om uit de hand te eten. De Mexicaanse salsa verde kan je heel goed zelf maken, hoe je dat doet […]
Er is een groot verschil tussen de ‘Europese’ Salsa Verde en Mexicaanse Salsa Verde. Voor deze salsa verde worden tomatillo’s gebruikt. Een tomatillo is geen tomaat, maar een soort bes en wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. Het is lampionplant en familie van de goudbes. De tomatillo is een beetje zuur en lijkt ook helemaal […]
Ik mocht een paar pakken Basmati rijst van Lassie ontvangen. Basmati rijst is een witte langkorrelige droogkokende en zeer aromatische rijst. De rijst wordt meestal voor Oosterse en kruidige gerechten gebruikt. Ik heb er nu een Mexicaanse bowl met rijst en kip van gemaakt. Dit is een heerlijke maaltijdsalade die je lekker uit een kom […]