Deze winterse salade met citrus en blauwe kaas heb ik zo genoemd omdat er rode kool en bloedsinaasappels in verwerkt zijn. Dit zijn seizoensproducten die we graag in de winter eten. Ik heb ze nu gecombineerd in een heerlijke salade. Als je niet van blauwe kaas houdt, gebruik dan een andere kaassoort die jij […]
Voor deze salade met knoflookgarnalen en avocado kan je natuurlijk rauwe roerbak garnalen kopen die al gemarineerd zijn, of je marineert ze zelf. Een simpele salade maar ontzettend lekker. Eet het als lunch of als avondeten met een stukje (stok)brood erbij. Ik heb deze salade als lunch gegeten. Brood verdraag ik na mijn gastric […]
Cordita’s zijn kleine tortilla’s en is een leuk formaat wrap om uit de hand te eten. Het is geen taco, maar een zachte tortilla. Mocht je ze niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een grotere maat tortilla. Ik heb de cordita’s even in de pan gegrild, hierdoor kan je ze makkelijker vouwen en […]
Vette vis kan ik goed eten na mijn gastric sleeve operatie. Dus een goed excuus om die vaker te eten. Omdat er al regelmatig zalm op het menu staat, wilde ik gaan experimenteren met haring. Natuurlijk is een Hollandse nieuwe zo opeten al een feestje, maar deze keer heb ik er een poke bowl met […]
Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip […]
Twee bossen groene asperges uit de Flevopolder gekocht op de markt. Gisteren al heerlijke geroosterde asperges gemaakt en vandaag gaan we voor een salade. Asperges deze keer eens rauw gelaten en heel dun geschaafd met een dunschiller. Het is even een handigheidje, maar als je de asperge goed plat op de snijplank legt en bij […]
Voor mijn crash dieet heb ik deze Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm gemaakt. Ik weet niet zeker of ik de sojasaus, sesamolie, sushi azijn en Sriracha bij het crash dieet past, staat namelijk niet op de lijst, maar ik denk dat deze smaakmakers geen kwaad kunnen. Ik probeer zoveel mogelijk te varieren tijdens de […]
Zoals jullie misschien wel weten heeft hubbie 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom verschijnen hier vaak Amerikaanse gerechten. Dit omdat hij af en toe nog wel heimwee heeft. En dan verwen ik hem maar met een voor hem bekend gerecht. Zo ook bagels, dit at hij vaak als hij buiten de deur ging ontbijten. Ja […]
Courgetti of courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Ik heb hiervoor een heel handig keukentool voor, de zogenaamd spiralizer (spiraalsnijder). Je draait de courgette erin en er komt spaghetti uit. Als je dit apparaatje niet hebt, kan je met een dunschiller hele dunne plakken snijden van de courgette en dit gebruiken in plaats van courgette […]
Dit is weer eens een hele andere manier om asperges te serveren. Door de aspergetips te grillen, kunnen ze wel wat extra smaak in de vorm van de kruiden salsa verdragen. Serveer deze asperge, avocado salade met pistache gremolata als voorgerecht. En nog meer asperges Ook een bijzonder gerecht met asperges, zijn deze […]