Bavette met groene kruiden tahinsaus

Bavette met groene kruiden tahinsaus

Bavette ook wel genoemd Flank Steak, Flanchet, Vanglap, Vinkenlap of Halve maan steak is een steak afkomstig van de vang (flank) van de koe. Dit komt uit de buikspier van een rund en is dus ‘werkvlees’. Daarom is het een grof en stevig stuk vlees met een stevige bite maar wel erg smakelijk. Misschien ken […]

Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten

Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten

De verse pastasaus Arrabiata welke ik van LeQrs mocht ontvangen, heb ik deze keer niet in een pasta gebruikt, maar als basissaus voor een pizza. Het is een overheerlijke Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten geworden. En ik moet zeggen dat die pittige Arrabiata saus het goed deed als smaakmaker van de pizza.   Het is […]

Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook

Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook

Misschien hebben jullie het al gemerkt, maar ik ben de laatste tijd helemaal aan de zwarte knoflook. De smaak van dit zwarte goud is zo bijzonder. Het is hartig, een beetje dropachtig maar ook zoet. Een ideale combinatie met deze paddenstoeltjes leek mij en dat is bleek ook zo te zijn. Deze bruschetta met paddenstoeltjes […]

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Ik heb dit recept ooit eens uit een Allerhande gescheurd en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. In het recept van de Allerhande was ook bulgur gebruikt. Dat heb ik achterwege gelaten en heb als extra de garnalen toegevoegd voor extra eiwitten. Het is dus broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen geworden.   De […]

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Ik heb voor deze vegetarische tarte tatin van rode bietjes, mini bietjes gebruikt. Ik zag ze bij de groenteboer liggen en vond ze zo schattig dat ik ze gelijk gekocht heb. Deze kleintjes zijn heel erg geschikt voor deze hartige taart. Mocht je ze niet kunnen vinden, gebruik dan de kleinste bietjes die je kan […]

Amarena kersen tonic mocktail

Amarena kersen tonic mocktail

In deze Amarena kersen tonic mocktail heb ik een tak basilicum gestoken voor extra smaak. Je zult het misschien een vreemde combinatie vinden, maar geloof met kersen en basilicum zijn een goede match. Als je niet van basilicum houdt of je hebt het niet in huis, gebruik dan verse munt.   Natuurlijk kan je voor […]

Provençaalse groenteschotel Tian

Provençaalse groenteschotel Tian

Dit is een heerlijke en kleurrijke ovenschotel, wat je als vegetarisch gerecht of bijgerecht kunt serveren. Een Tian is de aardewerken stoofpot waar het gerecht in gestoofd wordt. Er worden in principe dezelfde groenten gebruikt als in de Franse groentemix ratatouille, zoals aubergine, courgette en tomaten. De smaak komt ook van de verse kruiden die […]

Cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes

Cherrytomaatjes met gemarineerde mozzarellabolletjes

De gemarineerde mozzarellabolletjes is een recept van 24Kitchen-chef Roberta Pagnier. Ik mocht samen met haar dit recept maken tijdens een press event van Miele Experience Center. Nadat we alle nieuwe trends op keukengebied mochten zien, hebben wij (bloggers en culijournalisten) samen met haar een lunch bereid voor ons allen. Dit gerecht – uiteraard gemaakt van […]

Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum

Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum

Een hele vis bereiden is helemaal niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, leg ze in een ovenschaal en de oven doet het werk voor je. Je kunt er eventueel nog wat gebakken aardappeltjes bij serveren en je hebt een complete maaltijd. Houd je niet van venkel, gebruik dan alleen tomaat, snijd ze in plakken […]

Magere yoghurt basilicumdressing

Magere yoghurt basilicumdressing

Deze magere yoghurt basilicumdressing is een gezond alternatief voor de basilicum pesto. Als je toch de smaken van pesto wilt hebben, maar je mag geen olie, pijnboompitten en/of Parmezaanse kaas gebruiken maak dan deze heerlijke kruidige saus. Lekker als dressing over een salade of als sausje bij gegrild vlees, vis op kip.   Het nadeel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden