Misosoep met vegetarische kipstukjes

Misosoep met vegetarische kipstukjes

Een gezonde Japanse misosoep is super eenvoudig om zelf te maken. Deze Misosoep met vegetarische kipstukjes is heerlijk als lunch of als avondmaaltijd. Hoewel de soep in Japan eigenlijk als ontbijt gegeten wordt, zie ik het ons niet doen. Of zou jij wel soep ’s morgens vroeg nuttigen?   Misosoep   De Japanse misosoep kan […]

Luchtige Japanse cheesecake

Luchtige Japanse cheesecake

Ik heb al een paar verschillende cheesecakes op de site staan, maar had me nog nooit gewaagd aan een luchtige Japanse cheesecake. Ik had deze prachtige fluffy cheesecake al een paar keer voorbij zien komen op social media, maar nu is het tijd om hem zelf te maken. Het heet wel cheesecake, maar eigenlijk is […]

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Deze Koreaanse pannenkoek met garnalen is een hartige Aziatische pannenkoek gevuld met groenten en garnalen met daarbij een pittige saus geserveerd. Deze pannenkoek lijkt een beetje op de Japanse pannenkoek, maar is eigenlijk toch echt een heel ander recept. Als je niet weet wat je moet doen met restjes groente in de koelkast, dan is […]

Toast met scrambled eggs en zalmforel

Toast met scrambled eggs en zalmforel

Ik heb een hele luxe toast voor jullie. Maak het op een zondagmiddag, een speciale dag of zomaar. Deze toast met scrambled eggs en zalmforel is een verwengerecht, je zou het zelfs als avondeten kunnen maken.   Scrambled eggs   Roerei oftewel scrambled eggs is een heerlijke manier om eieren te bereiden. Het is een […]

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

In de Flevourbox van augustus zaten o.a. biologische eieren van Salomons uit Dronten, veganistische uien van Joost van Strien uit Ens en sperziebonen van Boer Boon uit Zeewolde. Deze drie mooie Flevolandse producten heb ik verwerkt in deze heerlijke pittige frittata met kikkererwten en boontjes. Een vegetarisch gerecht wat je kunt serveren als lunch of […]

Pasta en eiersalade

Pasta en eiersalade

Wij zijn gek op pasta en op eiersalades. Ik heb deze twee gecombineerd in een pasta en eiersalade. Een heerlijke romige pastasalade met de smaak van een gevuld eitje. Wie wil dat nou niet? Ideaal om te serveren als lunch of als bijgerecht bij de barbecue. Of eigenlijk altijd lekker, vooral op een zomerse dag. […]

Appelcompote muffins met kaneel

Appelcompote muffins met kaneel

De kleindochters waren weer bij ons te logeren en die willen altijd bakken met oma. Ik wilde een cake bakken, maar nee het moesten cakejes (oftewel muffins) worden van de meisjes. Nu had ik nog een pot appelcompote die ik gekregen had op het aanrecht staan en daar zijn we mee gaan experimenteren. Het zijn […]

Quiche met zalm en aubergine

Quiche met zalm en aubergine

Wij zijn gek op quiches en hartige taarten. Deze quiche met zalm en aubergine heb ik gemaakt omdat ik aardig wat zalm van een recept over had en er nog een aubergine in de koelkast lag. Daarbij nog wat tomaatjes gedaan voor de kleur en om er een Provençaalse twist aan te geven nog wat […]

Salade met truffelaardappel en bonen

Salade met truffelaardappel en bonen

In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. Bergerac aardappelen oftewel truffel aardappelen van the potato company uit de aardappelhoofdstad Emmeloord en spekbonen van Tromp Aquafarming uit Lelystad. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke salade met truffelaardappel en bonen. Een salade met rucola, eieren en een smaakvolle mosterddressing erbij.   Bergerac aardappelen   […]

Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Ik deed deze maand weer mee aan die leuke swiepswoepswap van Mandy&More. Ik had deze keer gevraagd of ik een recept mocht maken van een bakkende foody. Dit om mezelf uit te dagen om iets te gaan bakken wat ik nog nooit gemaakt had. Ja want inmiddels weten jullie het waarschijnlijk al dat ik niet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden