Rode bieten kersen soep

Deze prachtig rode soep is niet alleen heel erg goed voor je, het is ook nog eens snel te maken. Je vind het misschien een bijzondere combinatie, maar het aardse van de rode bieten gaat heel goed samen met het zoete van de kersen. Dus ga jij deze Rode bieten kersen soep eens proberen?   […]

Oosters zalmpakketje uit de oven

Oosters zalmpakketje uit de oven

Wauw, dit Oosters zalmpakketje uit de oven is zo’n lekker gerecht geworden. Ik dacht ik maak een snel en makkelijk gerechtje voor ons beide, maar toen het uit de oven kwam en zo lekker rook en smaakte, heb ik er toch maar snel een foto van gemaakt en het recept uitgeschreven. Dit had ik niet […]

Sucuk en spinazie frittata uit de oven

Sucuk en spinazie frittata uit de oven

Meestal bestaan mijn lunches uit iets wat ik nog in de koelkast heb liggen. Zo ook deze sucuk en spinazie frittata uit de oven. Ik had nog spinazie, feta en een sucuk worstje over van deze heerlijke Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie. En van die ingrediënten kan je dan weer iets anders lekkers […]

Eiersalade met mosterd kerriemayonaise

Eiersalade met mosterd kerriemayonaise

En weer een leuke foodbloggers recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Ik kreeg Anouk van Anouk’s Kookboek toegewezen. Nu weet ik dat Anouk vegetarier is, maar ook vond ik heel veel lekkere zoete gerechten op haar blog. Erg verleidelijk dus, maar toch maar voor een wat meer verantwoord gerechtje gegaan. Het is Anouk’s Eiersalade met mosterd […]

Tostada met gerookte kipsalade

Tostada met gerookte kipsalade

Deze tostada met gerookte kipsalade is een Mexicaans streetfood gerechtje. Knapperige minitortilla met gerookte kipsalade. Dit moet je echt eens maken. Alle smaken van Mexico gevangen in een salade. De gerookte kip geeft zijn specifieke smaak eraan, de avocado maakt het lekker romig, de tomaatjes en limoen geven frisheid eraan en de lente-ui, knoflook en […]

Mini frittata met doperwten, feta en munt

Mini frittata met doperwten, feta en munt

Deze mini frittata met doperwten, feta en munt had ik heel lang geleden eens gemaakt. En nu bedacht ik mij ineens, dat dit wel een hele handige snack is voor onderweg. Vooral als je geen brood wilt eten, is deze kleine eiermuffin ideaal. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk om te eten.   Om […]

Pittige kippenvleugels met cashewnoten

Pittige kippenvleugels met cashewnoten

Nou deze pittige kippenvleugels met cashewnoten waren de lekkerste kipkluifjes die mijn man ooit gegeten had, zei hij. En als halve Amerikaan heeft hij al heel wat kluifjes verslonden (van de kip dan hè, hihi). Maar serieus, dit zijn echt te lekkere kluifjes, maak ze voor een borrel en ze zijn in no-time op. Dat […]

Aziatische hamburger speciaal

Aziatische hamburger speciaal

In huize Culinea zijn we gek op hamburgers. Elke keer probeer ik weer een ander soort hamburger te maken. Deze keer is het een Aziatische hamburger speciaal geworden. Ik heb tijdens een foodevent van Lee Kum Kee heerlijke Aziatische sauzen ontvangen. Hiermee ben ik aan het experimenteren, wil zoveel mogelijk recepten ermee maken.   Normaal […]

Noedels met pittig kipgehakt

Noedels met pittig kipgehakt

Een makkelijk maar oh zo heerlijk gerecht. Ideaal om te maken op een doordeweekse dag, als je niet al teveel werk aan het eten bereiden wilt hebben, maar toch lekker wilt eten. Deze noedels met pittig kipgehakt staat in een klein kwartiertje op tafel.   Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf […]

Kalfs picanha in de oven geroosterd

Kalfs picanha in de oven geroosterd

De kalfs picanha was in de aanbieding, reden voor mij om deze te kopen. Nu heb ik nog nooit een picanha bereid en heb ik geen barbecue (schaam je foodblogger!), dus vind ik het reuze spannend om dit te bereiden. Op internet werd ik ook al niet veel wijzer hoe een kalfs picanha te bereiden, dus […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden