Broodje pulled pork uit de oven

Broodje pulled pork uit de oven

Ja ik zal het maar bekennen, ik heb geen barbecue. En daarop maak je toch wel de lekkerste pulled pork. Maar een goed alternatief is je oven, hierin kan je in een paar uur tijd een heerlijke varkensschouder bereiden die je met twee vorken uit elkaar trekt. Maak extra veel, want je kunt zoveel lekkers […]

Kippenbout met appel cidersaus

Kippenbout met appel cidersaus

Dit recept voor kippenbout met appel cidersaus is heerlijk om in het najaar te maken. De appels zijn net geplukt, goede reden om ze te gebruiken in een lekker gerecht zoals dit. Je kunt dit ook voor de kinderen maken, de alcohol van de cider verdwijnt tijdens het koken. Als je geen cider wilt gebruiken, […]

Salade met Hollandse bonenmix en uitgebakken spekjes

Salade met Hollandse bonenmix en uitgebakken spekjes

En het laatste potje Kesbeke Saladeboontjes gebruikt. Dit is de Hollandse mix met witte bonen(krombekken), kievietsbonen, rode bonen en zoetzure azijn. Ik heb er een salade met Hollandse bonenmix en uitgebakken spekjes van gemaakt. Het is wederom een heerlijke en simpele salade geworden met de saladeboontjes. Deze salade doet me een beetje denken aan de […]

Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst

Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst

Deze Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst is echte dude food en heel erg geschikt voor het Oktoberfest. Het Oktoberfest is HET jaarlijkse volksfeest in München, Duitsland. Het begint dit jaar op zaterdag 16 september – traditiegetrouw met het tappen van het eerste Oktoberfest biervat – en eindigt altijd op de eerste zondag van […]

Salade met Mediterrane boontjes mix, wortel en radijsjes

Salade met Mediterrane boontjes mix, wortel en radijsjes

En nog zo’n lekkere salade gemaakt van 1 van de 3 soorten salade boontjes die ik mocht van de firma Kesbeke. Er is een Hollandse, een Griekse en een Mediterrane mix. De laatste heb ik gebruikt voor deze salade met Mediterrane boontjes mix, wortel en radijsjes. Omdat ik op de markt gekleurde wortelen zag liggen […]

Romige mosterd kaassoep

Romige mosterd kaassoep

Deze romige mosterd kaassoep kan je bijna geen recept noemen, het is zo simpel om te maken. Maar het smaakt heerlijk. Je kunt een combinatie van Dijonmosterd en een grove mosterd gebruiken, ik zou zeggen leef je uit met de mosterd die jij lekker vindt. De herfst is in aantocht en wat is een betere […]

Romanesco salade met komkommer en radijsjes

Romanesco salade met komkommer en radijsjes

Deze romanesco salade met komkommer en radijsjes is heerlijk als lunch, hoofdgerecht of bij de barbecue. Serveer er dan een lekker stuk brood met roomboter bij. Ik heb een Romanesco bloemkool hiervoor gebruikt, maar deze salade is ook lekker met een ‘gewone’ bloemkool. Eigenlijk is deze salade ontstaan omdat ik vergeten was groente bij een […]

Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei

Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei

Ik heb al eerder geschreven dat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft. Soms heeft hij heimwee en dan maak ik een typische Amerikaans gerecht voor hem zodat hij zich weer een beetje in Amerika waant. Zo ook deze Bagels belegd met ham, avocado, tomaat en ei. Bagels zijn een soort broodjes met een gat […]

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis, maak je heel makkelijk zelf en is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke vissoort je gebruikt. Ik ben bijvoorbeeld gek op kabeljauw en zalm en heb daarom filets hiervan gebruikt. Neem wel visfilets zonder huid […]

Sloppy Joe tosti

Sloppy Joe tosti

Deze Sloppy Joe tosti is echte dude food. Sloppy Joe is een Amerikaans gerecht met rul gebakken gehakt in tomatensaus op een wit broodje. Omdat hubbie gek is op Amerikaanse gerechten (hij heeft er 26 jaar gewoond) verwen ik hem af en toe hiermee. Het is een gebakken tosti geworden gevuld met Sloppy Joe.   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden