Mozzarella, abrikoos en tomaatsalade

Mozzarella, abrikoos en tomaatsalade

Er lag nog zo’n lekkere echte buffalo mozzarella in mijn koelkast te lonken. Wat ermee te doen? Een lekkere salade maken natuurlijk. Salade Caprese? Ja daar lijkt deze Mozzarella, abrikoos en tomaatsalade wel een beetje op. Maar de toevoeging van de rijpe zoete abrikoos was geniaal (al zeg ik het zelf). Het is een heerlijke […]

Salade met burrata, bonen en groene asperges

Salade met burrata, bonen en groene asperges

Heb je het al eens gegeten, de burrata? Burrata is een romige Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. Hij lijkt op de mozzarella, maar is veel romiger en zachter van binnen. De naam Burrata betekent boterachtig en dat is deze kaas dan ook. Deze superromige kaas past heerlijk in de salade met burrata, bonen […]

Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring en rode bieten zijn een klassieke combinatie en dille past weer goed bij bietjes en vis. Daarom heb ik deze gecombineerd in een haring rode bietsalade met appel en dille. Lekker als voorgerecht of als lunch met wat (stok)brood erbij.   * Ik heb de rode bietjes zelf gepoft in de oven, maar je […]

Gazpacho van avocado, komkommer en rucola

Gazpacho van avocado, komkommer en rucola

Deze mooie groene gazpacho van avocado, komkommer en rucola is een heerlijk fris soepje voor warme dagen. Serveer het in een glaasje als amuse of voorgerecht bij een etentje. Gazpacho is een ijskoude Spaanse soep, meestal gemaakt van bouillon, (rauwe) groenten zoals tomaten, paprika’s, kruiden en sherry-azijn. Natuurlijk kan je deze soep in allerlei varianten […]

Tagliata van longhaas

Tagliata van longhaas

Tagliata is een Italiaanse salade van biefstuk. Ik heb een Tagliata van longhaas gemaakt. Longhaas lijkt een beetje op ossenhaas, maar is dat niet. Het is een spier achter de long en is een specialiteit voor de kenners. Laat je slager de longhaas in de lengte langs de zeen snijden, zodat je twee haasjes overhoudt. […]

Broodje Pastrami speciaal

Broodje Pastrami speciaal

Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en is nog steeds gek op Amerikaanse gerechten. Ik heb voor hem een pittig en goed belegd broodje gemaakt, het is dit broodje pastrami speciaal geworden. Pastrami is zo’n typisch Amerikaans vleesbeleg. Het wordt meestal gemaakt van de ‘brisket’ van het rund. Deze wordt eerst ingelegd in zout […]

Mozzarella met bloedsinaasappel

Mozzarella met bloedsinaasappel

Ik werd voor dit recept mozzarella met bloedsinaasappel geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik heb jullie al eens eerder laten weten dat ik een groot fan ben van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek. […]

Wraps met falafels en bietentzaziki

Wraps met falafels en bietentzaziki

Uiteraard kan onze vegetarische maand niet zonder falafels, zelfgemaakte falafels natuurlijk. Deze wraps met falafels en bietentzaziki zijn helemaal niet moeilijk te maken. Als je de falafels zelf maakt, kan je ze naar eigen smaak creëren. Hoofdingrediënt voor een falafel is meestal wel kikkererwten, maar je kunt ook tuinbonen, erwten en/of andere peulvruchten hiervoor gebruiken. […]

Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade

Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade

Deze kleurrijke Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade is ontstaan nadat ik een Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet gemaakt had en nog wat gekookte groenten hiervan overhield. Aangezien ik niets eetbaars kan weggooien, probeer ik altijd het overgeblevene te verwerken in een salade of in een soep o.i.d. Natuurlijk kan je hem […]

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

En weer een leuke recepten swap met Jadis Schreuder en Anouk de Rooij van foodiesign.nl. Het is het Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas recept van hun geworden. Dit recept sprong er voor mij uit omdat ik gek ben op bietjes en geitenkaas.   Jadis en Anouk zijn twee jonge food designers. Jadis houdt van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden