Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade

Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade

Deze kleurrijke Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade is ontstaan nadat ik een Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet gemaakt had en nog wat gekookte groenten hiervan overhield. Aangezien ik niets eetbaars kan weggooien, probeer ik altijd het overgeblevene te verwerken in een salade of in een soep o.i.d. Natuurlijk kan je hem […]

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas

En weer een leuke recepten swap met Jadis Schreuder en Anouk de Rooij van foodiesign.nl. Het is het Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas recept van hun geworden. Dit recept sprong er voor mij uit omdat ik gek ben op bietjes en geitenkaas.   Jadis en Anouk zijn twee jonge food designers. Jadis houdt van […]

Scamorza affumicata salade

Scamorza affumicata salade

De Italiaanse kaas Scamorza is hier niet zo bkend als Parmezaan of mozzarella en dat is jammer want het is een veelzijdig kaasje. Deze peervormige kaas is bereid van volle koemelk en is vooral geschikt om mee te bakken. Scamorza betekent ‘onthoofd’, dit slaat op de vorm van het kaasje: het bolvormige kaasje hangt aan […]

Rucola met haring en dille

Rucola met haring en dille

Rucola met haring en dille is lekker als lunch of als voorgerecht. De dillepesto maakt deze salade helemaal af. Het recept van Dillepesto vind je hier

Andijvie rucola stamppot met cashewnoten

Andijvie rucola stamppot met cashewnoten

Liever een andere bijzondere stamppot proberen, dan heb ik hier het recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel  

Zalm met bietjessalade

Zalm met bietjessalade

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze Zalm met bietjessalade gemaakt. Maar je hoeft niet op dieet te zijn om dit te eten hoor. Het recept van de dillepesto vind je hier

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Voor deze  Pizza met balsamico uien, peer en Stilton heb ik een kant-en-klare pizzabodem gebruikt. Voeg de kaas pas toe als de pizza uit de oven komt. Als je de kaas meebakt in de oven wordt het een grote plas kaas op je pizza. Ik vind het lekkerder als de blokjes net een beetje smelten als […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden