Steak en noedel salade

Steak en noedel salade

Heerlijke salade voor een warme dag. Ideaal om doordeweeks te maken, want het is makkelijk en snel te bereiden. Lekker pittig met heel veel smaak, dat is wat je wil op een hete dag. Wist je trouwens dat je van hete pepers afkoelt? Daarom wordt er in tropische landen altijd zo pittig gegeten. Dus heb […]

Sushi rijstbowl met garnalen

Sushi rijstbowl met garnalen

Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit sushi rijst met gemarineerde rauwe vis zoals tonijn en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel superverse vis van de visboer voor dit gerecht. Vandaag heb ik een sushi rijstbowl […]

Rundvlees curry in kokosmelk

Rundvlees curry in kokosmelk

Deze rundvlees curry in kokosmelk is een lekkere kruidige en milde curry. Ik heb voor deze curry de rode curry poedermix gebruikt van Jonnie Boer. Deze is aardig pittig, dus gebruik er niet teveel van. Je kunt altijd nog kruiden toevoegen, maar er niet meer uithalen.   Deze curry is een stoofpot, je moet dus […]

Zelf runderbouillon maken

Zelf runderbouillon maken

Ik weet het, we zijn allemaal te druk op de tijd te nemen om te koken, laat staan om zelf een bouillon te trekken. Maar geloof me het is niet moeilijk, je hebt alleen de tijd nodig. Hoe langer je de bouillon laat trekken, hoe intenser de smaak wordt en hoe rijker de bouillon wordt. […]

Gebakken rijst met wortel, broccoli en ei

Gebakken rijst met wortel, broccoli en ei

Deze gebakken rijst met wortel, broccoli en ei is een simpel en snel te maken gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag. Maak met dit gerecht je restjes gekookte rijst en restjes (rauwe) groente op. Je kunt allerlei groenten hiervoor gebruiken, zoals bijvoorbeeld bloemkool, courgette, paprika, etc. Maakt niet uit, wat jij lekker vind en wat […]

Salade van gepofte gekleurde biet en wortel

Salade van gepofte gekleurde biet en wortel

Zo tegen de herfst komen de gekleurde wortelen en bietjes weer van boer Martin Topper op de markt. Wat ga ik ervan maken? Het lekkerst vind ik als je de bietjes en wortelen poft in de oven. Hierdoor krijgen deze groenten nog meer smaak. Wortelen en bietjes goed schoongeboend en ingepakt in aluminiumfolie. Gooi ze […]

Gekonfijte zalm met oranje groenten

Gekonfijte zalm met oranje groenten

Deze Gekonfijte zalm met oranje groenten is een feestelijk recept en maak je als je een speciaal dinertje wilt geven. Het vergt wel wat (voor)bereiding, maar dan heb je ook wel iets bijzonders.   Zalm konfijten is een hele bijzondere manier op deze vis te bereiden. Je laat het heel langzaam garen in olijfolie. De […]

Thaise kipsalade met groentenoedels

Thaise kipsalade met groentenoedels

En weer een Oosters gerecht van mijn crash dieet. Het is een koolhydraatvrije maaltijd, maar wel super lekker. Je kunt voor deze Thaise kipsalade met groentenoedels ook gekookte of gebakken kipfilets gebruiken die je bijvoorbeeld nog overhad. Of zelfs een gerookte kipfilet. Maar ik heb de kip gepocheerd in een aromatische kippenbouillon, hierdoor krijgt de […]

Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm

Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm

Voor mijn crash dieet heb ik deze Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm gemaakt. Ik weet niet zeker of ik de sojasaus, sesamolie, sushi azijn en Sriracha bij het crash dieet past, staat namelijk niet op de lijst, maar ik denk dat deze smaakmakers geen kwaad kunnen. Ik probeer zoveel mogelijk te varieren tijdens de […]

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Ik had een heerlijke en kleurige salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata gemaakt en had daardoor nog een stuk rode kool, wortel en venkel over. Deze lagen al een paar dagen in de koelkast te lonken. Die moesten nog verwerkt worden in een gerecht. Ik heb daar deze knapperige koolsla met venkel, wortel, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden